Doorzoek volledige site
09 november 2017 | FILIP VAN DER ELST

Wastafelarmatuur wint Duitse designprijs

Illustratie | © Schell

De elektronisch gestuurde wastafelarmatuur Xeris E-T van Schell heeft recent de internationale German Design Award 2018 gewonnen, in de categorie ‘Bad en Wellness’. De jury koos Xeris E-T voor het esthetisch zeer geslaagde ontwerp.

43 juryleden beoordeelden meer dan 5.000 inzendingen op vlak vak innovatiegehalte, originaliteit, designkwaliteit, gebruiksnut en duurzaamheid. De keuze viel uiteindelijk op de Xeris E-T, de wastafelarmatuur met een compacte thermostaatknop.

De kraan heeft een herkenbaar design, en dat viel in de smaak bij de jury, net als het bedieningsgemak, de ergonomie en de veiligheid.

De Xeris E-T is ontworpen door het Keulse ontwerpteam van industrieel designer Uwe Spannagel.

 

 

Temperatuurbegrenzer

Volgens Schell is de armatuur niet alleen op esthetisch vlak interessant. Het bedrijf prijst ook de geïntegreerde temperatuurbegrenzer vanaf 38°C: een zeer snel reagerend veiligheidsventiel dat bij het wegvallen van de koud watertoevoer binnen een seconde de heet watertoevoer afsluit.

De Xeris E-T heeft ook een tijdsgestuurd programma voor stagnatiespoelingen, thermische desinfectie en de optie om de wastafelkraan te integreren in het Schell watermanagementsysteem.

 

 

Uitstraling en comfort

“Al deze eigenschappen en functies leiden tot een zeer hoog niveau van hygiёne, veiligheid en gemak en garandeert bovendien een zeer zuinig water- en energieverbruik”, aldus Schell.

De fabrikant is ook trots op de prijs. “Deze award maakt duidelijk dat er steeds meer besef is dat ook design bijdraagt aan de uitstraling en het comfort van drukbezochte, sanitaire ruimtes.”

GERELATEERDE DOSSIERS