Doorzoek volledige site
10 november 2017 | FILIP VAN DER ELST

30 projecten van Jan Maenhout samengevat in één boek

Illustratie | © Lannoo

Architect Jan Maenhout van Atelier MA+P stelt zijn visie op architectuur voor in een boek: Atelier MA+P 30. Dat doet hij aan de hand van 30 zorgvuldig geselecteerde projecten die Maenhout in de loop van meer dan 30 jaar mee heeft ontworpen, en die een blik werpen op de evoluerende visie op architectuur en maatschappij.

Maenhout wordt door uitgeverij Lannoo geroemd als “één van de eerste architecten die gebouwen als ontmoetingsplaatsen concipieerde”. Zijn projecten kregen een meerwaarde door woon-en werkruimtes door elkaar te mengen, groenzones te maximaliseren.

“De eigenheid van het bureau ligt immers niet in de aard of de grootte van de opdracht, maar veeleer in de ruimtelijke benadering”, klinkt het nog. De projecten van Maenhout vallen verder op vanwege hun diversiteit: van eengezinswoningen over collectieve woningbouw, scholenbouw en zorginstellingen tot master planning en kunstzinnige ingrepen in het landschap. Ook het gevarieerde materiaal- en kleurengebruik is typerend voor Maenhout.

De 30 gekozen projecten staan symbool voor de doelstelling van Atelier MA+P: betekenis toevoegen aan elk project, met aandacht voor duurzaamheid en sociale betrokkenheid.

De officiële voorstelling van het boek vindt plaats op 11 november om 15u, in C.E.P.O.S. in Duffel.

GERELATEERDE DOSSIERS