Doorzoek volledige site
14 november 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Nieuwe verven Caparol benadrukken traditie in milieuvriendelijkheid

Elk bedrijf dat zichzelf respecteert, is milieuvriendelijk. Wie de indruk kan wekken, dat hij daar iets aan doet, maakt de grootste kans om zijn producten of diensten te kunnen verkopen. Geen probleem, integendeel zelfs. Tenminste, als het allemaal waar is. Bij Caparol is milieubewust werken geen hype, maar een traditie. De nieuwe producten CapaGeo en Indekoplus zetten die traditie verder.

Toen Caparol in 1936 werd opgericht, gebeurde dat, door omstandigheden, midden in een natuurgebied (in het Odenwald, min of meer centraal gelegen in Duitsland). In de beginjaren, ook de tweede wereldoorlog en de daarop volgende heropbouw speelden een rol, was er van milieubewustzijn nauwelijks sprake. Maar gaandeweg veranderde dat. 

 

Bittere noodzaak

De familie Murjahn, de stichters, waren honkvast en wilden niet verhuizen. Dus moesten ze er alles aan doen om midden in de natuur toch te kunnen blijven produceren, ondanks de steeds strenger wordende wetgeving. En dat lukte, onder andere met een eigen water- en luchtfiltervoorziening. Milieubewustzijn is intussen verankerd in onze bedrijfsfilosofie en meer nog, voor ons is het bittere noodzaak!

 

CapaGeo met hennep

Bewijzen? Die zijn er in overvloed en we kunnen ze u hier niet allemaal voorstellen. CapaGeo, om er maar één te noemen, is één van onze laatste ontwikkelingen. Deze verf bevat een totaal nieuw en natuurlijk bindmiddel: hennep, een doodgewone plant, die telkens opnieuw gezaaid en geoogst kan worden. Een hernieuwbare grondstof bij uitstek!

 

Indekoplus, reuk- en emissiearm

Een ander bewijs? Indekoplus. Deze verf is zó reuk- en emissiearm dat ze aanbevolen wordt voor gebruik in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, warenhuizen, hotels, scholen, dokterspraktijken, enz. en toch heeft ze een uitzonderlijke dekkracht, droogt ze snel en is ze gemakkelijk te verwerken. 

GERELATEERDE ARTIKELS