Doorzoek volledige site
22 november 2017 | KEVIN MOENS

Parc ‘o Sud: Wielfaert Architecten

Illustratie | Wielfaert Architecten
Illustratie | Wielfaert Architecten
Illustratie | Wielfaert Architecten

Aan de nieuw aangelegde Zuiderpromenade verrijst binnenkort Parc ‘o Sud, ontworpen door Wielfaert Architecten. Het moet een levendige plek worden waar interactie centraal zal staan.

Parc ‘o Sud situeert zich aan de nieuw aangelegde Zuiderpromenade die een winkel-wandellus vormt in het hartje van Waregem. Op het gelijkvloers is plaats voor winkels en horeca; deze nieuwe eenheden vervolledigen de bestaande commerciële plint. Op de verdiepingen wordt een diversiteit aan appartementen ontwikkeld.

 

Interactie

De sokkel van het project sluit aan op het naastliggend project en vormt zo een sterk geheel met de Zuiderpromenade. Het creëert een levendige plek waar interactie centraal staat. De bovenliggende woongelegenheden worden als twee bouwvolumes verwezenlijkt, dit om een doorwaadbaarheid te creëren in het verlengde van de lus.

De Zuiderpromenade overbrugt het hoogteverschil tussen de bibliotheek en het stadscentrum in Waregem. De uitdaging voor de architecten bestond erin om de wisselwerking tussen de hellende promenade en de commerciële plint te maximaliseren.

 

Doordachte architectuur

De zuidwest gerichte terrassen die uitgeven op de Zuiderpromenade met een open groen zicht op de stad, bieden voor de woongelegenheden alle troeven voor een perfecte leefkwaliteit.

Duurzaamheid werd binnen het ontwerp naar voor geschoven als een belangrijke doelstelling. Reeds van bij het schetsontwerp zochten de architecten de symbiose op tussen nieuwe technologieën, materialen, systemen en een doordachte, elegante en hedendaagse architectuur. Dat uit zich in een aangename leefomgeving om in te wonen.