Doorzoek volledige site
29 november 2017

Stradus Infra valt in de prijzen met speelplaats SLHD Brugge

Op dinsdag 28 november bekroonde de Federatie van de Betonindustrie (FEBE), in aanwezigheid van Minister Kris Peeters, voor de zesde keer de meest prestigieuze projecten in prefab beton van het voorbije jaar. Stradus Infra viel er voor de vierde keer op rij in de prijzen. Dit in de categorie ‘precast in landscape’ met de speelplaats van basisschool SLHD in Brugge waarbij de op maat gemaakte designtegels de eyecatcher vormen. De innovatieve techniek waarmee deze tegels worden gemaakt, laat toe haast elk design op een tegel te plaatsen. In dit geval ging het om tot leven komende letters en cijfers, naar de hand van juf Stephanie Cool.

FEBE, de Federatie van de Belgische prefab Betonindustrie (FEBE), organiseert sinds zes jaar de Febe Elements Awards. Hierbij worden de meest prestigieuze projecten in prefab beton van het voorbije jaar bekroond. Dit jaar werden de projecten onderverdeeld in de volgende categorieën: ‘Precast in Infrastructure’, ‘Precast in Landscape’, ‘Precast in Structure’, ‘Precast in Buildings’ en ‘Outstanding Precast’. Over de categorieën heen werden er 71 kandidaturen ingediend. De prijsuitreiking vond plaats in Hangar58 in Genk en dit in aanwezigheid van de heer Kris Peeters, Minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel.

 

Stradus Infra met speelplaats van SLHD Brugge in de prijzen

In de categorie ‘Precast in Landscape’ werden 26 kandidaturen ingezonden. De nieuwe speelplaats van basisschool SLHD uit Brugge wist de jury voor zich te winnen. Stradus Infra ging zo samen met aannemer De Jonghe, ontwerpster Sophie Watelle en het schoolbestuur van SLHD Brugge aan de haal met de award. 

Centraal bij het ontwerp van de speelplaats stond het stimuleren van de kinderen tot spelen en bewegen. Voor de omranding van het eiland en de andere zitconstructies koos ontwerpster Sophie Watelle voor de Solid zitelementen van Stradus Infra. Daarnaast was ze op zoek naar spelprikkels die geen extra ruimte innemen. In overleg met project adviseur Lien Braem van Stradus Infra bleek de techniek van de designtegels dé perfecte oplossing. 

In samenwerking met juf Stephanie Cool werden 530 unieke tegelontwerpen in formaat 60x60 cm uitgewerkt voor de verhoogde zones op de speelplaats. Het betreft tot leven komende letters en cijfers die tot de verbeelding van de kinderen spreken. De tegels stimuleren bovendien elk van de verschillende leeftijdsgroepen. De kleuters kunnen werken rond kleur en vorm. De beginnende lezers kunnen in spelvorm de letters en cijfers oefenen. En voor de grotere kinderen werden coördinaten in de ontwerpen verwerkt. Deze laatsten waren bovendien een handig en toch wel noodzakelijk hulpmiddel voor aannemer De Jonghe bij de plaatsing.

De speelplaats bevat tal van spelprikkels die de kinderen aanzetten tot beweging en vormt het ‘groene’ hart van de school. Bij het ontwerp werd immers aandacht besteed aan het behoud van het groen in combinatie met een multifunctionele inrichting met spel-, zit- en structuurelementen. 

Elke betrokken partij is terecht trots op de gerealiseerde werken, een fierheid die nu extra wordt versterkt door het winnen van de award. Annelies De Jonghe nam samen met Lien Braem, accountmanager en project adviseur bij Stradus Infra, en Ludo Monten, Product Development Manager bij Marlux/ Stradus Infra, de award in ontvangst.

 

Volledige ontwerpvrijheid dankzij de designtegel 

De designtegel van Stradus Infra kwam tot stand in samenwerking met zusterbedrijf Marlux. Deze innovatieve tegel, gemaakt in Tessenderlo, maakt het mogelijk haast elk ontwerp op een tegel te zetten. Naast een aantal fraaie standaard designs, gaande van mozaïektegels tot imitaties van leisteen of hout, bent u dus volledig vrij in het ontwerp van uw tegel. Het logo van een stad of bedrijf, een cartoontekening voor een schoolomgeving, een QR-code die linkt naar de historische informatie over gebouwen, … 

De designtegels zijn mogelijk in formaten 40x40 cm, 60x60 cm en 80x40 cm. Andere formaten zijn verkrijgbaar op aanvraag. Neem voor meer informatie over de designtegels contact met Stradus Infra op het nummer 013/530 500 of via info@stradusinfra.be . 

 

Stradus Infra voor de vierde keer op rij in de prijzen

Stradus Infra werkt voortdurend aan productinnovaties die een antwoord bieden op de veranderingen in de publieke ruimte. Getuigen hiervan onder andere de diverse awards die Stradus Infra de afgelopen jaren reeds in de wacht wist te slepen. Bij deze is het immers de vierde keer op rij dat Stradus Infra bij de Febe Elements Awards in de prijzen valt.

Zo won Stradus Infra samen met zusterfirma Marlux in 2014 een award voor grasbetontegel Virage. In 2015 stond Hydro Lineo, een concept van 3 modulaire grasbetontegels met verbrede voeg, in de schijnwerpers. En vorig jaar wonnen 2 projecten gerealiseerd met producten van Stradus Infra – Wilrijkse Plein en Studentenresidentie Rega uit Leuven – een award, terwijl ook Place du Châtelet uit Malmedy een plaats kreeg tussen de genomineerden. Met de award voor de speelplaats van SLHD Brugge voegt Stradus Infra nu dus trots een vierde award toe aan het rijtje.