Doorzoek volledige site
29 november 2017

Desso® Pixelate, een uniek vloerdesign door kleurovergangen

Chromatische kleurlagen vormden de inspiratie voor de DESSO® Pixelate tapijttegels: het subtiele kleurverloop geeft ontwerpers de mogelijkheid om te werken met kleurlagen en intensiteit en zo een unieke ruimte te creëren.

De tegels zijn verkrijgbaar in acht kleuren, waaronder heldere en neutrale kleuren. Tevens laten de tegels een overgang zien tussen twee verschillende garens, van effen naar meerkleurig. Elke tegel heeft een andere kleurovergang en de tegels zijn ontworpen om willekeurig te worden gelegd: ideaal voor ontwerpers die met kleur unieke ruimten willen creëren. De willekeurige legrichting leidt tot een bijzonder resultaat waarbij het kleurverloop van de producten in verschillende richtingen loopt en met elk gebruik een apart design wordt gecreëerd.

 

Make It Your Own

Alle tapijttegels in de ‘Make It Your Own’-collectie van DESSO® zijn ontworpen om architecten en ontwerpers te laten spelen met texturen, kleuren en materiaaleffecten en hun eigen verhaal te vertellen. De producten in de collectie kunnen zo worden gelegd en gecombineerd dat afzonderlijke zones worden gecreëerd, wat kan bijdragen aan het welbevinden van mensen op de werkplek.

 

Geüpcycled calciumcarbonaat

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle®-filosofie wordt Pixelate geleverd met een EcoBase™-tapijtrug die voor 100% herbruikbaar is. Ook bevatten de tapijttegels 100% verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. DESSO® is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat (kalk).