Doorzoek volledige site
06 december 2017

Wat als de akoestiek vergeten is tijdens de ontwerpfase?

Interieurakoestiek is een vaak vergeten aspect bij de realisatie of renovatie van gebouwen. Het komt regelmatig voor dat men een nieuw gebouw in gebruik neemt en zich dan pas realiseert dat de akoestiek niet goed is. De verstaanbaarheid in de vergaderzaal is niet goed of er is toch te veel lawaai in de refter. Idealiter denkt men op voorhand al na over de functie van de ruimte(s) om te zorgen voor de gewenste akoestiek.

Als de ruimteakoestiek niet is opgenomen in het bouwplan, zijn er achteraf nog tal van mogelijkheden om deze te optimaliseren. Bij slechte akoestiek moet de nagalmtijd verlaagd worden op basis van de functie en het volume van de ruimte. Om dit te realiseren moet een ruimte voorzien worden van de juiste hoeveelheid geluidsabsorberende materialen. Denk hier bijvoorbeeld aan akoestische meubels, wandpanelen, plafondeilanden... Renobo heeft een volledig akoestisch assortiment en specialisten in huis om de beste oplossing te kunnen bieden. Bovendien is Renobo specialist in het plaatsen van geïntegreerde akoestische oplossingen, denk bijvoorbeeld aan een akoestisch plafondsysteem of een naadloos akoestisch plafond.

 

Sprayplan. Een naadloos akoestisch plafond.

Sprayplan is één van de naadloze akoestische oplossingen. Sprayplan is naad- en richtingloos akoestisch spuitwerk op basis van cellulosevezels voor een vermindering van de nagalm. Sprayplan onderscheidt zich van andere akoestische maatregelen door de flexibele wijze waarop het kan worden toegepast, zonder de aard of vorm van een ruimte aan te tasten. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van gerecycleerde materialen. Sprayplan is toepasbaar als afwerking van vlakke, gebogen en geprofileerde ondergronden in bijvoorbeeld kantoren, zwembaden, horeca, sporthallen, klaslokalen etc.  

Bekijk alles over Sprayplan op www.acoustiq.be

 

Akoestische design panelen van Soundtect

Soundtect heeft diverse akoestische panelen ontwikkeld om een akoestisch probleem vanuit een esthetisch oogpunt op te lossen. De akoestische panelen van Soundtect zijn heel eenvoudig te installeren en hebben een zeer hoge absorptiewaarde. De panelen zijn bovendien zowel aan de muur als aan het plafond te bevestigen en geven de ruimte akoestisch en esthetisch een meerwaarde. De panelen van Soundtect zijn te verkrijgen in verschillende vormen, kleuren en afmetingen. O.a. ideaal voor kantines en vergaderruimtes.

Bekijk meer op www.soundtect.be

GERELATEERDE DOSSIERS