Doorzoek volledige site
08 december 2017 | LIESBETH VERHULST

Wielfaert Architecten zorgt voor opwaardering Izegem

Illustratie | Wielfaert Architecten
Illustratie | Wielfaert Architecten
Illustratie | Wielfaert Architecten
Illustratie | Wielfaert Architecten
Illustratie | Wielfaert Architecten

Wielfaert Architecten gaat in Emelgem, nabij Izegem, de wijk tussen de Kapelstraat en de Kouterweg opwaarderen. De bestaande loodsen ruimen plaats voor 101 assistentiewoningen, 19 woningen en 38 appartementen aangelegd rond groene, open ruimtes.  

 

Het woonproject Princess omvat het inbreidingsgebied SODRI-METRO in Emelgem. Alle nieuwe wooneenheden komen langs een nieuwe weg te liggen, die door zijn afmetingen en materiaalkeuze het verkeer vertraagt. “De ruimte die vrijkomt op de site door het slopen van de leegstaande loodsen biedt de kans om nieuwe aangename open ruimtes te ontwerpen”, klinkt het bij Wielfaert Architecten. "De site wordt zodanig ingericht dat er centraal een knooppunt ontstaat. Dit wordt het kloppende hart van de nieuwe wijk waar ontmoeting kan plaatsvinden tussen bewoner, bezoeker en voorbijganger."


Groen hart

De ontstane open ruimten worden zoveel mogelijk als groenzone opgevat. Het groene hart zorgt voor rust ter hoogte van de assistentiewoningen. Tegelijk hebben de architecten gestreefd naar een goed evenwicht tussen de bebouwde en onbebouwde ruimte met een intensief gebruik zonder dat de sociale controle verdwijnt.


Optimale bezonning

Door te vertrekken vanuit een optimale bezonning van tuin, terras en leefruimte ontstaan aangename woningen en appartementen die duurzaam zijn in energieverbruik en in 'tijd'. De woningen worden zoveel mogelijk ontworpen met zuidelijk of westelijk gerichte tuinen. Dit verhoogt de kwaliteit van de woonentiteiten gevoelig.

 

GERELATEERDE DOSSIERS