Doorzoek volledige site
11 december 2017

Nieuw schuifsysteem ASE 67 PD in primeur te bewonderen op Polyclose

Van 17 tot en met 19 januari verzamelen honderden exposanten uit tientallen landen opnieuw in Flanders Expo Gent voor de tweejaarlijkse Polyclose beurs, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Raam- en deurenproducent Schüco wordt er vast en zeker één van de blikvangers. Het stelt er in Belgische avant-première het gloednieuwe schuifsysteem Schüco ASE 67 PD voor, een stijlvolle combinatie van Italiaans design en Duitse topkwaliteit.

ASE 67 PD: schuifsysteem met Italiaanse elegantie en Duitse degelijkheid

De ASE 67 PD werd ontwikkeld door Schüco Italië; de vormgeving is dan ook hypermodern, met slanke en strak afgelijnde raamprofielen. PD is kort voor Panoramic Design, alles is er met andere woorden op gericht om zoveel mogelijk licht binnen te laten, zodat men ongehinderd van een prachtig panorama kan genieten. Verschillende vleugeltypes kunnen eenvoudig gecombineerd worden met twee verschillende buitenframes. In de brede 90 mm versie kan de volledige vleugel in het buitenframe worden geïntegreerd, wat de zichtbare oppervlakte van het glas vergroot. De smalle 57 mm versie vraagt dan weer minder plaats en is perfect geschikt voor renovatieprojecten. Schüco wou een bereikbaar schuifsysteem ontwikkelen, met topdesign, maar niet enkel betaalbaar voor het topsegment. Het product is bovendien zeer gemakkelijk te verwerken, een onmisbaar handelsmerk van Schüco.

Met de ASE 67 PD kunnen vleugelbreedtes tot 3.200 mm breed x 3.000 mm hoog worden gerealiseerd. Glasdiktes tot 49 mm en vleugelgewichten tot 400 kg behoren tot de mogelijkheden. Zo komt ook de voornaamste kwaliteit nog beter uit de verf; namelijk de wijze waarop extreem grote en tezelfdertijd uiterst transparante schuifelementen kunnen worden gerealiseerd. De barrièrevrije drempel zorgt bovendien voor een naadloze overgang van binnen naar buiten, het toppunt van comfort!

Ook op het vlak van de veiligheid heeft de ASE 67 PD heel wat te bieden, met een inbraakwerendheid tot klasse 2. Het unieke en modulaire veiligheidssysteem is volledig in de vleugel ingebouwd, waarbij vergrendeling zowel in open als gesloten toestand mogelijk is.

 

Gebouwautomatisatie

Op Polyclose zet Schüco ook een deel van haar brede gebouwautomatisatie-gamma in de kijker. Deze merendeels verdekt geïntegreerde componenten zijn veelzijdig en bijzonder gebruiksvriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan de Schüco BlueCon, waarbij het slot van de

voordeur via een app wordt bediend. Dankzij Bluetooth is de verbinding tussen het slot en de smartphone kinderspel en hebben gebruikers geen conventionele sleutels voor hun voordeur meer nodig.

 

Gevelsystemen

Ten slotte plaatst Schüco de gevelsystemen FWS 35PD en FWS 60 CV in het zonnetje. Dankzij het gevelsysteem Schüco FWS 35 PD, met een aanzichtbreedte van slechts 35 mm, behoren panoramagevels met een nagenoeg profielloze transparantie tot de mogelijkheden. Voor haar energieprestaties werd het systeem beloond met het prestigieuze passiefhuiscertificaat PHI Darmstadt.

Met het gevelsysteem Schüco FWS 60 CV gaat prat op een uitstekende geluidwering en thermische isolatie in combinatie met een smal profielsysteem voor het hele raam. Visueel zijn de openingselementen en vaste elementen van buitenaf niet te onderscheiden, wat resulteert in een bijzonder stijlvol effect.

Schüco op Polyclose - Van 17 tot en met 19 januari - Flanders Expo Gent - Hal 1 Stand 1310

GERELATEERDE DOSSIERS