Doorzoek volledige site
13 december 2017

MAMU architects ontwerpt woonproject langs Hasseltse ring

Illustratie | MAMU architects
Illustratie | MAMU architects
Illustratie | MAMU architects

Een nieuw woonproject ziet dezer dagen het daglicht aan de Boerenkrijgsingel in Hasselt. Het gebouw Alba – een ontwerp van MAMU architects – moet een baken worden op de grote ring.

Residentie Alba omvat 54 appartementen, vier kantoorruimtes en een ondergrondse parkeergarage. MAMU architects gaf het gebouw een eigen identiteit zodat het kan uitgroeien tot een baken op de Hasseltse grote ring, een herkenbaar gebouw waar de bewoner trots op kan zijn. De witte betonstructuur en donkere gevelbekleding bepalen mee de skyline van Hasselt en geven meerwaarde aan de omgeving.

Het was niet vanzelfsprekend om een leefbaar woonproject te realiseren op schaal van de bewoner aan de drukke, karakterloze ring. De grootschaligheid van de stad en de ring diende ook naadloos over te gaan in de residentiële wijk aan de Grote Lindestraat. Daar zorgt onder meer de gemeenschappelijke tuin voor, die rust brengt weg van de drukte van de stad. De leefruimtes en terrassen van de appartementen liggen aan de achterzijde van het gebouw en bieden uitzicht op de tuin.
Door de publieke activiteit te centraliseren op de hoek in de toren, blaast het project leven in de omgeving zonder dat de bewoners er last van ondervinden.