Doorzoek volledige site
14 december 2017

Macoustics biedt bouwakoestiek op maat

Zoekt u een valabele partner om de akoestische prestaties van uw ontwerp af te stemmen op de gangbare normen en richtlijnen? Dan kan u terecht bij Macoustics, een spin-off van Macobo. Macoustics treedt op als akoestisch studie- en adviesbureau. 

Macoustics zet uw architecturaal ontwerp om naar een 3D-model om de prestaties van lucht- en contactgeluidisolatie te evalueren. Het bureau maakt hiervoor gebruik van de simulatiesoftware Bastian. De berekeningen en evaluaties gebeuren binnen het kader van de gangbare normen (NBN S 01-400-1/2 en NBN EN 12354 delen 1, 2 en 3).

De berekeningen worden uitgevoerd voor twee naast of boven elkaar liggende ruimten. Dat kunnen twee binnenruimten zijn in een woon- , kantoor- of schoolgebouw, maar ook kamers in een hotel of ziekenhuis.

 

Berekeningen gevelisolatie

Wenst u de juiste geluiddemping te kennen om een woonruimte te beschermen tegen buitenlawaai? Ook berekeningen voor de gevelisolatie zijn mogelijk. Blijken de akoestische prestaties van het bouwkundig ontwerp niet toereikend? Macoustics biedt u alle mogelijke oplossingen voor geschikte bouwmaterialen en/of akoestische maatregelen.