Doorzoek volledige site
11 januari 2018 | ARCHITECTURA.BE

Win een boek over Niels Donckers of Robbrecht en Daem!

Eindejaargeschenken te over de afgelopen dagen en weken. Daarom starten we 2018 met enkele nieuwjaarsgeschenken! We hebben hier nog enkele mooie architectuurpublicaties (Niels Donckers | Robbrecht en Daem) liggen die jij kan winnen!

Niels Donckers – selected works 1992 – 2017

Niels Donckers (Antwerpen, 1969) is een gevestigde waarde in de Belgische fotografiewereld. Hij specialiseerde zich in architectuurfotografie, in de meest brede zin. Zijn artistiek werk focust voornamelijk op opvallende omgevingssituaties in het druk bebouwde Vlaanderen. Waar hij in vroeger werk met een rationele kijk naar gebouwen en locaties keek en een objectieve getuigenis vastlegde op de gevoelige plaat, zie je in zijn recenter werk een meer soepele benadering terugkomen. De foto’s bevatten poëtische en licht ironische elementen die de relatie tussen natuur en gebouw duidelijker aantoont.

In zijn eerste monografie toont Niels Donckers een selectie van zijn beste werk uit de periode 1994-2017. Dit gaat samen met een tentoonstelling in De Garage in Mechelen van 16 december t.e.m. 4 maart 2018. Voor meer informatie: www.cultuurcentrummechelen.be.

Het boek is momenteel uitverkocht, maar Architectura.be mag nog 3 exemplaren weggeven!

 

Robbrecht en Daem An Architectural Anthology

Het oeuvre van architectenbureau Robbrecht en Daem is gebundeld in een nieuw boek, samengesteld door Maarten Van Den Driessche: ‘Robbrecht en Daem. An Architectural Anthology’ is de titel. 63 projecten van het toonaangevende bureau, van de vroege jaren 80 tot nu, zijn erin gebundeld.

Het boek toont de onderzoeken en de interesses, de ‘lost souls’ en de successen. De auteur ontwaart een aantal thematische lijnen die zich in de loop der jaren in het oeuvre van de architecten aftekenen. De projecten worden begeleid door beschouwende teksten van de architecten zelf, zielsverwanten, denkers en critici.

Ook van deze klepper liggen er drie exemplaren te wachten op een nieuwe eigenaar!

 

Win win win!

Hoe maak je kans op een van deze twee publicaties? Stuur een mailtje naar info@architectura.be met jouw voorkeurstitel, vergezeld van een originele motivatie. Vermeld ook je gegevens (naam, adres). De winnaars worden binnenkort verwittigd en krijgen het boek in de bus.

Succes!