Doorzoek volledige site
15 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Kwadrata van Wienerberger: kleiklinkers in tegelformaat

Kwadrata Atlas ongetrommeld Illustratie | Wienerberger
Kwadrata Caron getrommeld Illustratie | Wienerberger
Kwadrata Lotis ongetrommeld Illustratie | Wienerberger
Kwadrata Orion ongetrommeld Illustratie | Wienerberger

Wienerberger stelt op Batibouw zijn kleiklinkercollectie Kwadrata voor die het BENOR-kwaliteitslabel draagt. Dankzij hun tegelformaat van 15 x 15 cm kunnen ze makkelijk gelegd worden, wat zorgt voor een snelle en kwaliteitsvolle plaatsing. Ze zijn beschikbaar in verschillende nuances uit de kleurenfamilies Astra, Caron, Lotis en Orion, die naar smaak vrij te combineren zijn met een keuze tussen een retro getrommeld of ongetrommeld oppervlak.

Onderhoud

Volgens Wienerberger hebben deze klinkers een groot voordeel: ze vereisen minder onderhoud dan kleiklinkers van andere formaten. Door het tegelformaat is het aantal voegen beperkt en zou een jaarlijkse onderhoudsbeurt met controle van de voegen volstaan.

 

Kwaliteit

Net zoals andere kleiklinkercollecties van Wienerberger kennen ook de kleiklinkers uit de serie Kwadrata een levensduur tot 125 jaar waarbinnen ze herbruikbaar zijn. Door natuurlijke grondstoffen te gebruiken en een lang bakprocedé op hoge temperatuur hebben deze kleiklinkers ook een sterke kleurvastheid. Dit bakproces, in combinatie met de kleisamenstelling, zorgt ervoor dat de keramische tegels bestand zijn tegen allerlei belastingen zoals vriestemperaturen, reinigingsproducten, strooizout en grote druk.