Doorzoek volledige site
16 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Vasco pakt uit met nieuwe ontwikkelingen

Niva Ventilo-convector Illustratie | Vasco
Beams-Mono Illustratie | Vasco
E-Panel horizontal controller Illustratie | Vasco
E-Volve controller basic Illustratie | Vasco
Niva Ventilo-convector Illustratie | Vasco
Niva Bath Illustratie | Vasco
Climate Control App Illustratie | Vasco

Wereldwijd biedt Vasco slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op vlak van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat. Vasco brengt onder andere nieuwe modellen van de al bekende Bryce en Beams, nieuwe badkamerradiatoren en nu ook een app om alles vanop afstand te kunnen besturen.Dergelijke nieuwe ontwikkelingen die streven naar topdesign, maar ook technologie, kan je op Batibouw ontdekken.

Beams Mono & Bryce Mono

Vasco brengt nu van deze al bekende radiatoren, Beams en Bryce, twee ultraminimalistische versies op de markt: Beams Mono en Bryce Mono. De collector is niet meer zichtbaar, de ventielset is weggewerkt en de ophangingen geïntegreerd. Het enige wat dan nog zichtbaar is, is het aluminium profiel.

Bij Beams werd in de Mono-versie slechts een van de gekoppelde profielen behouden met een breedte van 150 mm. Om dezelfde look bij Bryce te verkrijgen werden enkel de twee buitenprofielen aan elkaar gekoppeld. Elk profiel kan afzonderlijk bevestigd worden en is beschikbaar in 54 kleuren die vrij te combineren zijn waardoor je ruimte krijgt voor een persoonlijk interieur.

 

Energiezuinig elektrisch verwarmen

Al voor de nieuwe Europese Ecodesign-normen kwam Vasco met een nieuwe reeks elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde Blower die zorgen voor extra warmteafgifte en zich automatisch afstemmen op je leefpatroon. Deze duurzame innovatiereeks zet ze nu verder met E-Volve.

E-Volve beschikt over energiebesparende functies zoals weekprogrammering en openraamdetectie. De bestaande elektrische paneelradiatoren kregen ook een update en het volledige E-Panel assortiment beschikt nu ook over deze functies. Daarnaast wordt het assortiment uitgebreid met vier extra vermogens.

Om energiezuinig te verwarmen én koelen brengt Vasco volgens het ontwerp van de Niva-collectie de nieuwe Niva ventilo-convector. Deze past automatisch zijn toerental aan waardoor je minder geluidsoverlast hebt en werkt ook in combinatie met een warmtepomp.

Geïnspireerd op de Niva-radiator ontwikkelde Vasco Niva Bath, verkrijgbaar in 55 kleuren. Een radiator die verder van de wand staat (27 cm), waardoor je extra ruimte creëert. Bij het ontwerp komen accessoires zoals een kapstok en leggers (zwart of wit). Enkel de onderste legger en inox steun moeten aan de wand bevestigd worden.

 

J-beugelbevestigingen voor Superia-radiatoren

Met deze nieuwe bevestigingen kan je de radiator omdraaien en de thermostaatknop rechts of links monteren. De horizontale en verticale paneelradiatoren van Superia kunnen ook uitgerust worden met handdoekeugels om handdoeken te drogen. Afhankelijk van het type radiator zijn deze beschikbaar in het wit, inox of chroom.

 

Vasco Climate Control

Om het volledige binnenklimaat van je woning op afstand te kunnen regelen, lanceert Vasco de gratis Climate Control-app voor iOS en Android. Deze is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande installaties en zelfs voor radiatoren en vloerverwarming die niet van Vasco zijn. Het systeem houdt rekening met weersomstandigheden, eerdere metingen en instellingen van de gebruikers. Om een koppeling te maken met het internet heb je de Vasco Gateway nodig, de rest van de app kan je naar wens invullen.

GERELATEERDE DOSSIERS