Doorzoek volledige site
16 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Xella lanceert Model X op Batibouw

Illustratie | Xella
Illustratie | Xella
Illustratie | Xella
Illustratie | Xella

Om mee te kunnen met de snelle veranderingen en digitalisering in de bouwwereld pionierde Xella vijf jaar geleden met Building Information Modelling (BIM). Na BIM uit te testen met verschillende aannemers en architecten in het binnen- en buitenland creëerde Xella Model X. Model X is een BIM-toepassing van Xella waarmee je kan kennismaken op Batibouw.

Met BIM, en dus ook Model X, is alle informatie over een bouwproject beschikbaar in een virtueel bestand. Het is een 3D-model waaraan alle partijen informatie kunnen toevoegen of bewerken.

 

Multifunctioneel

Al deze informatie samen zetten, zorgt ervoor dat mogelijke problemen al tijdens de ontwerpfase naar boven komen. Je kan er ook de werf correct mee plannen, materialen bestellen en bouwkosten beheren. Na het bouwproject blijft het BIM-model ook nog functioneel. Het is een goed vertrekpunt voor het verdere onderhoudsbeheer. Niet alleen onderhoud op korte termijn, maar op lange termijn tot renovatie, sloop of recycling van het gebouw.

 

Integratie Xella bouwoplossingen

Xella biedt online via een open bibliotheek alle producten aan. Verschillende Xella bouwoplossingen kunnen in elk BIM-project geïntegreerd worden. Het bedrijf stelde onlangs ook een BIM-coördinator aan als begeleiding bij de projecten.

GERELATEERDE DOSSIERS