Doorzoek volledige site
16 januari 2018

Nieuwe details Barack Obama Presidential Center in Chicago

Drie hoofdgebouwen Illustratie | Tod Williams Billie Tsien Architects
Aangrenzende tuin door Michael Van Valkenburgh Associates Illustratie | Tod Williams Billie Tsien Architects
Drie hoofdgebouwen Illustratie | Tod Williams Billie Tsien Architects

Het ontwerp voor het Barack Obama Presidential Center door Architectenbureau Tod Williams Billie Tsien Architects werd in mei 2017 voorgesteld. Het is een cultureel complex dat aan de zuidrand van Chicago gebouwd zal worden om zijn presidentschap te vieren. Barack en Michelle hebben nu meer details en een filmpje vrijgegeven met nieuw beeldmateriaal.

Architectenbureau Tod Williams Billie Tsien Architects, in samenwerking met Interactive Design Architects (IDEA), tekende het ontwerp uit voor het Center dat op een site in Jackson Park in 2021 voltooid moet worden. Sinds de voorstelling in 2017 werd het ontwerp verfijnd met behulp van input van de bevolking. Het nieuwe beeldmateriaal toont het terrein en het omringende landschap dat door Michael Van Valkenburgh Associates geconstrueerd werd.

 

Waarom Chicago?

De zuidkant van Chicago is een regio met hoge criminaliteit en lage scholing waar zowel Barack als Michelle opgroeide. Ze hopen dat het center meer jobs zal creëren en de buurt zo een economische boost geeft.

 

Compositie

Het center zal uit drie verschillende hoofdgebouwen bestaan: een bibliotheek, een forum en een monumentale toren met een museum in. Volgens Obama is de vorm van de toren gebaseerd op een foto van vier handen die samenkomen. Samen vormen de gebouwen een U-vorm rond een publiek plein voor events.

Zowel Barack als Michelle groeide op aan de zuidkant van Chicago, een regio met hoge criminaliteit en lage scholing. Ze hopen dat het center meer jobs zal creëren en de buurt zo een economische boost geeft.