Doorzoek volledige site
16 januari 2018

Een gezonder binnenklimaat met VELUX ACTIVE

Automatische bediening van INTEGRA producten Illustratie | VELUX
VELUX ACTIVE Startpack Illustratie | VELUX
Beheer via app op smartphone Illustratie | VELUX

Het nieuwe systeem van Velux, VELUX ACTIVE, zorgt voor een automatische beheersing van het binnenklimaat. Het is een alles-in-eensysteem dat ontwikkeld werd in samenwerking met NETATMO. Door het comfort te meten in de ruimte opent of sluit het op het juiste moment automatisch de elektrische INTEGRA-producten.

Het binnenklimaat wordt bepaald door de temperatuur, de vochtigheid en het CO2-niveau, die elk gemeten worden door sensoren die in verschillende kamers van de woning geplaatst worden.

 

Bruikbaar in iedere situatie

VELUX ACTIVE garandeert een betere luchtkwaliteit door dakvensters (hellende of platte daken) te beheren zodat er het hele jaar voldoende verse lucht binnenkomt. Om in alle omstandigheden een aangename binnentemperatuur te behouden, beheert het systeem ook de rolluiken en buitenste zonneschermen waarbij het rekening houdt met de weersvoorspellingen.

Het systeem kan makkelijk geïnstalleerd en aangesloten worden. Het Starterpack bestaat uit drie elementen: een binnenklimaatsensor, de gateway die via wifi informatie doorstuurt naar het systeem en de knop die bij afwezigheid kan worden ingedrukt. Wie dus het huis uitgaat en de VELUX INTEGRA dakvensters automatisch wil laten overschakelen naar de beveiligde ventilatiemodus hoeft alleen maar op een knop drukken.

 

VELUX ACTIVE applicatie

Gebruikers van het systeem kunnen het ook manueel contoleren via een gratis applicatie op hun smartphone. Hierdoor kunnen de dakvensters en VELUX-accessoires die uitgerust zijn met het elektrische INTEGRA-systeem vanop afstand geopend of gesloten worden. VELUX ACTIVE is compatibel met alle producten gecontroleerd door VELUX IO-Homecontrol en met de Apple HomeKit.

 

VELUX ACTIVE zal in de loop van 2018 op de markt gebracht worden.