Doorzoek volledige site
19 januari 2018

Neem deel aan de Onroerenderfgoedprijs 2018

Campagnebeeld 2018 Illustratie | Agentschap Onroerend Erfgoed

Op 5 oktober 2018 zal het agentschap Onroerend Erfgoed de Onroerenderfgoedprijs  voor de derde keer uitreiken. Dit jaar is ook het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, wat deze editie extra bijzonder maakt! Hiervoor wordt er dit jaar een extra award uitgedeeld: de prijs participatie.

Voor de Onroerenderfgoedprijs wordt op zoek gegaan naar publiek toegankelijk erfgoed. Dit jaar ligt de focus op monumenten, landschappen en archeologie die beschermd zijn en meer concreet: ideeën die niet langer dan vijf jaar geleden gerealiseerd zijn.

 

Waarom deelnemen?

Particulieren, openbare besturen of andere initiatiefnemers kunnen een project indienen. De Onroerenderfgoedprijs omvat drie laureaten waarvan er een als effectieve winnaar wordt aangeduid. De winnaar ontvangt 15 000 euro, elke laureaat 2 500 euro. Het grote publiek kan ook stemmen op zijn favoriete laureaat, die dan de publieksprijs ontvangt. Vakmensen maken ook kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap.

 

Jaar van het Cultureel Erfgoed

De prijs participatie die dit jaar extra zal worden uitgereikt, beloont een project met een sterk uitgebouwd maatschappelijk luik. Het is een kwaliteitslabel dat aansluit bij de ambitie van Europa om de Europese identiteit te versterken via erfgoed.

 

Deelnemen kan nog tot en met 1 maart 2018 (middernacht) via een digitaal inschrijvingsformulier.