Doorzoek volledige site
17 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Ontdek de nieuwe generatie Daikin Altherma 3 op Batibouw

Daikin Altherma 3 - integrated Illustratie | Daikin
Daikin Altherma 3 - integrated Illustratie | Daikin
Daikin Altherma 3 - wandmodel Illustratie | Daikin
Daikin Altherma 3 - Ech20 Illustratie | Daikin
Daikin Online Controller Illustratie | Daikin

De nieuwste versie van de bekende lucht/water warmtepomp van Daikin, de Daikin Altherma 3, combineert Bluevolution technologie en online bediening. Warmtepompen met de Bluevolution technologie maken gebruik van R32, een alternatief koelmiddel met een lagere milieu-impact. Daikin zal deze nieuwe generatie warmtepompen op Batibouw 2018 voorstellen.

Het systeem is geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren door temperaturen te leveren tot 65°C. In tegenstelling is het ook bij koudere dagen betrouwbaar dankzij zijn vorstbescherming tot -25°C. Daikin integreert hernieuwbare energiebronnen en houdt rekening met een rendementsverhoging. Afstemmend op de klimaatbehoeftes en seizoenschommelingen werd Daikin Altherma speciaal voor de Europese markt ontwikkeld.

 

Een combinatie van eenvoud, prestaties en design

De Daiking Altherma 3 valt onder de classificatie A+++, haalt een verwarmingsrendement van 5,3 SCOP (rendement voor een volledig verwarmingsseizoen) en een warmwaterscore tot 134% nwh (rendement van een boiler volgens het Eco Design). Het systeem kan tot 230 liter water verwarmen en opslaan en heeft slechts een warmhoudverlies van 25W. Om het risico op infecties te verlagen, is het onderwerp gebaseerd op op het ECH20-verswaterprincipe.

De buitenkant werd ook onder handen genomen. De unit heeft afgelijnde vormen en een geïntegreerde touchscreen controller. De voetoppervlakte werd verkleind tot 60 op 60 cm en ook het wandmodel werd kleiner gemaakt tot 840x440x390cm.

Om de installatie sneller te laten verlopen, is de warmtepomp bij levering gebruiksklaar. Hij is op voorhand getest en gevuld met koelmiddel. Met de downloadbare configuratiewizard is de configuratie eenvoudig. Al het onderhoud kan aan de voorkant gebeuren omdat de unit volledig geïntegreerd is, je hoeft dus enkel het paneel te verwijderen. Leidingen zijn toegankelijk vanaf de bovenkant van de unit.

 

Intelligente bediening

Via de Daiking Online Controller kunne den negen voorgeprogrammeerde instellingen vanop afstand aangepast worden, zo kan het comfort in het huis op de individuele voorkeuren van elke gebruiker afgestemd worden. Het systeem kan volledig geïntegreerd worden met andere domoticasystemen.

GERELATEERDE DOSSIERS