Doorzoek volledige site
17 januari 2018

Nieuw jasje voor keramische lei Bellus

Bellus - Agaatgrijs Illustratie | Wienerberger
Bellus - Agaatgrijs - Packshot Illustratie | Wienerberger
Bellus - Antraciet mat Illustratie | Wienerberger

De keramische lei Bellus uit de Koramic-collectie van Wienerberger is door de uitbreiding van het kleurenpalet met agaatgrijs nu in verschillende nieuwe tinten verkrijgbaar. Het kleurenpalet gaat van antraciet mat over agaatgrijs tot natuurrood en terra bruin.

Kleurvast en duurzaam

Dankzij de kleurvaste engobelaag, een matte deklaag die wordt vastgebakken in de klei, krijgt deze keramische lei een duurzaam resultaat. De engobelaag is daarenboven ook bestand tegen krassen en UV-licht. Om nog meer duurzaamheid na te streven wordt de Bellus gefabriceerd met lokale en recycleerbare grondstoffen, hij draagt dan ook het natureplus milieulabel.

 

Een sterk lichtgewicht

De Bellus is dun en licht van gewicht en is daardoor zowel geschikt voor renovaties, vaak met behoud van de bestaande dakstructuur, als voor nieuwe woningen met een hedendaagse vormgeving. Hoewel deze dakpan zo licht is, heeft het toch dezelfde eigenschappen als andere keramische kleidakpannen zoals vorst- en brandbestendigheid, vormvastheid, levensduur, waterdichtheid en chemische stabiliteit.

GERELATEERDE DOSSIERS