Doorzoek volledige site
19 januari 2018 | ALEXANDRA CARREMANS

Traprenovatie met Santana

Trap- en vloerbekleding Illustratie | Santana
Trap- en vloerbekleding Illustratie | Santana
Trapbekleding Illustratie | Santana
Trapbekleding Illustratie | Santana
Trap- en vloerbekleding Illustratie | Santana
Trapbekleding Illustratie | Santana

Santana ontwikkelde een nieuwe collectie trapbekleding waarmee het traprenovatie op Batibouw centraal zet. Het bedrijf ontwikkelde de collectie voor de renovatie van bestaande trapmodellen met en zonder stootbord en is beschikbaar in 14 hout- en steenprints.

Voor wie graag de trapbekleding ziet doorlopen op de vloer biedt Santana vloerbekleding aan uit hetzelfde materiaal, met dezelfde hout- en steenprints. Zo lopen trap- en vloerbekleding mooi in elkaar over.

 

Materiaal

De trapbekleding heeft een HDF-kliksysteem, een toplaag van vinyl en een 1,2 mm dikke onderlaag van kurk. Deze onderlaag van kurk heeft een natuurlijke veerkracht die schokken opvangt. Dit zorgt ervoor dat traplopen minder belastend is voor rug en knieën. De kurklaag dempt ook loopgeluiden en vermindert trillingen. De toplaag heeft nog een bijkomende beschermlaag die keramische deeltjes bevat zodat de trapbekleding sterk, slijtvast en krasbestendig blijft.

 

Plaatsing

Voor deze trapbekleding is geen breekwerk nodig, de treden worden volgens het trede-over-tredeprincipe bovenop de bestaande treden geplaatst. Na verlijming van de bekleding moet je een droogtijd van minimaal 24 uur respecteren voor een goed resultaat. Wie tijdens de renovatie al gebruik wil maken van de trap kan bij plaatsing best na elke gerenoveerde trede een trede overslaan, als de gerenoveerde tegels droog zijn, kan je daarna de rest aanpakken.

GERELATEERDE DOSSIERS