Doorzoek volledige site
23 januari 2018

Energiezuinig ventileren met Healthbox 3.0 van Renson

Renson Healthbox 3.0 met bijhorende applicatie Illustratie | Renson
Healthbox 3.0 Illustratie | Renson
Grafieken binnen applicatie Illustratie | Renson
Rood = hoog CO2-niveau Illustratie | Renson
Schermdetails van niveaus Illustratie | Renson

Renson presenteert op Batibouw de Healthbox 3.0. Een nieuwe generatie slimme ventilatie die volautomatisch zorgt voor gezonde lucht in huis. Met de erbij horende Healthbox 3.0-applicatie kan je de luchtkwaliteit 24/7 opvolgen.

Op de ventilatie-unit zijn zeven beschikbare aansluitingen, maar dankzij klepcollectoren kunnen er tot 11 ruimtes geventileerd worden. Het Smartzoneprincipe kan je zo eenvoudiger toepassen en compacter installeren met minder leidingen.

 

Energiezuinig

De Healthbox 3.0 is een deel van het energiebesparende ventilatiesysteem C+ waardoor je tot 23 punten winst maakt op het E-peil. Hij is ontworpen met een extra energiezuinige en stille ventilator. Ingebouwde sensoren monitoren continu het vochtgehalte, CO2 - en/of VOC-niveau. Op basis daarvan past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan.

 

SmartConnect

SmartConnect is een geïntegreerde aansluiting die via de Healthbox 3.0-applicatie informatie doorspeelt naar de gebruiker. De app is beschikbaar voor iOS en Android en laat de luchtkwaliteit van de woning zien aan de hand kleuren. Je kan hierop de recente activiteiten zien, maar ook de historiek van het ventilatieniveau, vochtgehalte en , CO2 - en/of VOC-niveau.

Het ‘Health’-profiel zorgt voor gezonde binnenlucht en ventileert op vraag van de gebruiker. Dit profiel wordt standaard gebruikt door de Healthbox 3.0. Je kan ook kiezen voor het ‘Intense’-profiel, dan zal de vervuilde lucht sneller afgevoerd worden, of voor het ‘Eco’-profiel, dan wordt de lucht over een langere tijdspanne afgevoerd.

GERELATEERDE DOSSIERS