Doorzoek volledige site
25 januari 2018

Metrocomplex Guadalajara (Mexico) krijgt vezelcementgevel van SVK

Illustratie | © SVK

Het nieuwe metrocomplex van Guadelajara (Mexico) zal gedeeltelijk bekleed worden met Belgische gevelplaten in vezelcement van SVK. De volledige metrolijn 3 in Guadalajara is in heropbouw, naar een ontwerp van architect Pelayo Suarez Smith. Momenteel wordt de halte Belenes afgewerkt met de zwarte Decoboard Classic gevelplaten van SVK.

De bedoeling is om verscheidene haltes met dezelfde gevelplaat af te werken, zodat de hele metrolijn een mooi éénvormig geheel vormt.

De totale metrolijn 3 is in totaal 22 km lang. Hiervan is 17 km bovengronds met viaducten, de overige 5 km is volledig ondergronds. In totaal telt deze lijn 18 stations, waarvan 13 bovengronds en 5 ondergronds.

De eerste stappen voor een langdurige distributieovereenkomst van SVK met Mexico zijn hierdoor gezet. Met de realisatie van dit project wil SVK zijn internationale aanwezigheid op de markt verder vergroten.

Eerder dit jaar startte SVK ook al een distributieovereenkomst op met een Amerikaanse partner voor de verkoop en verdeling van haar gevelplatenassortiment op de Noord-Amerikaanse markt. De eerste orders werden inmiddels reeds geproduceerd en met succes uitgeleverd.

GERELATEERDE DOSSIERS