Doorzoek volledige site
30 januari 2018

Ontwerpers gezocht voor 12e editie ‘Oproep WinVorm’

Illustratie | Oproep WinVorm

Oproep WinVorm is opnieuw op zoek naar ontwerpers voor zeven opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen. Dit initiatief ondersteunt West-Vlaamse publieke overheden bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams voor hun projecten op vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De selectieprocedure is gebaseerd op het principe van een architectuurwedstrijd.

De provincie West-Vlaanderen, de intercommunales WVI en Leiedal en de Vlaamse Bouwmeester zoeken ontwerpers voor zeven opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen via de 'Oproep WinVorm'. In totaal stelden zich in de vorige edities al 500 ontwerpers kandidaat voor 68 opdrachten. Ontwerpers van de vorige opdrachten zijn nu bezig met een verdere uitwerking.

De selectie van de ontwerpers gebeurt in het voorjaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpen worden door de opdrachtgever vergoed.Het gaat om projecten van een kleinere schaalomvang met een maximum ereloon van 209 000 euro excl. BTW en een investeringsbedrag van maximaal 2 miljoen euro.

 

West-Vlaamse variant van de ‘Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeesters’

De Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester steunt openbare besturen die op zoek zijn naar een goede ontwerper. De Oproep WinVorm is hiervan een West-Vlaamse variant. Het verschil is volgens de Win-Vorm-partners dat de opdrachtgevers hier ondersteund en begeleid worden vanuit West-Vlaanderen.

 

Zeven opdrachten

De zeven opdrachten zijn:

  • Masterplan voor verdichting van wonen in Westende
  • Masterplan voor de zeedijkbebouwing in Blankenberge
  • Realisatie uitkijkpunt Tuinen van Stene in Oostende
  • Realisatie uitkijkpunt Uitkerkse polder in Blankenberge
  • Realisatie uitkijkpunt Bergmolenbos in Roeselare
  • Realisatie jeugdcentrum in Eernegem

De uitkijkpunten maken deel uit van het project ‘Horizon 2025’. De bedoeling van dit project is de realisatie van een netwerk van landschapsobservatiepunten in de vorm van uitkijktorens en belevingsplatformen die verspreid zijn over de provincie.

Een gedetailleerde omschrijving per opdracht vindt u hier.

 

Inschrijven

Ontwerpers en ontwerpteams kunnen zich tot vrijdag 23 februari kandidaat stellen voor een of meerdere opdrachten op de website.