Doorzoek volledige site
31 januari 2018

Encon naar finale Belfius Smart Belgium Awards

Infinity Building Encon Illustratie | Encon

Op 21 maart 2018 worden de Belfius Smart Belgium Awards uitgereikt. De awards lauweren innovatieve en duurzame projecten die een antwoord bieden op de uitdagingen van onze samenleving. Er werden 233 kandidaturen ingediend door kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen. Energiebesparingsspecialist Encon werd genomineerd in de categorie ‘Belfius Smart Company Award < 10 miljoen omzet’.

Encon verhuist binnenkort naar een nieuw hoofdkantoor, het Infinity Building. Het complex scoort hoog in Europese en Amerikaanse duurzaamheidsnormeringen en wordt zo een van de duurzaamste KMO-kantoorgebouwen in Europa. Dankzij dit gebouw is Encon genomineerd als een van de finalisten in de categorie ‘Belfius Smart Company Award < 10 miljoen omzet’.

 

Duurzaamheid

Met een eigen windturbine, drie solar trackers en een bodemenergiesysteem wekt het gebouw meer energie op dat het verbruikt, deze groene energie kan gebruikt worden door aanpalende bedrijven. Het gebouw zelf verbruikt maar weinig energie door een combinatie van vooruitstrevende technieken. Duurzaamheid is er concreet en meetbaar doordat in het gebouw in realtime gezien kan worden hoeveel duurzame energie er geproduceerd en gespaard wordt.

 

Opleidingscentrum

Naast een toonzaal/showcase is het Infinity Building ook een opleidindscentrum. Er zullen lokale en internationale opleidingen rond duurzaamheid plaatsvinden op de bovenverdieping. Daarnaast zullen er ook avondopleidingen kunnen doorgaan voor bedrijven, sectorfederaties en werkgeversorganisaties (Unizo, Voka, VKW…) omdat het gebouw ‘Het Nieuwe Werken’ ondersteunt (boodschappenservice, fitness, kapper…).