Doorzoek volledige site
20 februari 2018

Nieuwe pocketuitgave NAV over ventilatievoorontwerp

Het ventilatievoorontwerp. Een praktische gids voor systemen C en D Illustratie | NAV

Het is belangrijk dat een architect bij de start van het ontwerp rekening houdt met de ventilatie. Het is daarom verplicht om voor elke bouwaanvraag voor een residentieel ontwerp na 1 januari 2016 bij de EPB-startverklaring een ventilatievoorontwerp (VVO) toe te voegen. Hiervoor kan de architect vanaf nu gebruik maken van de nieuwe pocketuitgave van NAV: ‘Het ventilatievoorontwerp. Een praktische gids voor systemen C en D’.

De auteurs van deze pocket zijn adviseurs van het energieconsulentenproject van NAV architect Saskia Gabriël en ir. architect Pol Van Acoleyen, onder coördinatie van architect Angeliques Verspeurt, coördinator energieconsulentenproject NAV.

 

14 stappen

Deze publicatie, die er gekomen is met de steun van SECO, is een soort van verzamelmap waarin de ontwerper in ca. 150 blz. alle nodige informatie vindt. De map is opgedeeld in uitneembare katernen en bevat een handig stappenplan.

Het plan helpt bij de keuze voor het systeem tot het bepalen van de aansluiting met de buitenwereld. De ontwerprichtlijnen bestaan uit 14 stappen, twee cases die bij elke stap besproken worden, plannen en een checklist.

Meer info over deze uitgave of bestellen kan via deze link.

GERELATEERDE DOSSIERS