Doorzoek volledige site
20 februari 2018

Heatherwick onthult flatgebouwen met uitstulpende ramen in New York

West 18th Street - Rendering Illustratie | Heatherwick Studios
West 18st Street - Rendering Illustratie | Heatherwick Studios

Britse ontwerper Thomas Heatherwick heeft twee residentiële torens onthuld die aan weerskanten van New York’s High Line park zullen komen in West 18th Street. De tonvormige ramen lijken op die van het hotel in Cape Town dat nog recent voltooid werd.

Hoewel de gebouwen een andere hoogte en vorm hebben, zullen ze wel dezelfde gerasterde gevels hebben die gebaseerd zijn op de gevels van warenhuizen in de omgeving. Op de nieuwe renderings is te zien dat de ramen gemaakt zijn uit glazen panelen die schuin aflopen aan de boven-, onder- en zijkant. Op die manier wordt een gebogen vorm gecreëerd die lijkt uit te puilen vanuit het metselwerk, het doet denken aan insectenogen.

 

Hudson Residences

De opdracht voor de flatgebouwen werd gegeven door Related Companies. Zij bouwen ook een hoogbouw in West 23rd Street. Dat gebouw, samen met de twee flatgebouwen in West 18th Street zijn nu gekend als de Hudson Residences.

De flats van West 18th Street liggen kort aan het galeriedistrict van Chelsea en kijken uit op de Hudson rivier. Samen zullen ze 180 woningen tellen met een tot vier slaapkamers. De torens zullen met elkaar gelinkt worden onder het verhoogde park.

Er is nog niet veel meer geweten over het project, maar een van de torens zal 21 verdiepingen krijgen en een getrapte vorm. Op de afbeeldingen is ook te zien dat beide gebouwen op het dak van vegetatie voorzien zijn, misschien daktuinen voor de bewoners.