Doorzoek volledige site
08 februari 2018

Van verloederd niemandsland tot bruisende stadswijk

Illustratie | Art & Build Architect

In het Docks Bruxsel-project, ontworpen door Art & Build Architect en in oktober 2016 opgeleverd door aannemers BPC Brabant en BESIX, werd een braakliggende industriële site omgetoverd tot een nieuwe stadswijk met straten en pleinen. Het gros van de ruimtes die zo gecreëerd zijn, zijn overkapt met een immense glazen koepel die de bezoekers van het onderliggende winkelcomplex beschut tegen weer en wind. 

Het markante vastgoedproject is goed voor een totale vloeroppervlakte van 54.000 m² (exclusief parkings). Deze is integraal bestemd voor winkels, recreatie en productieve activiteiten. Het geheel bestaat uit acht losstaande volumes met vier niveaus. Ze bieden plaats aan een breed gamma activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan winkels met twee bouwlagen, waarboven een cinemacomplex met acht zalen en een evenementenruimte met panoramisch terras gevestigd zijn. Er zijn ook sporen van het industriële verleden geïntegreerd in het project, dat zich profileert als een schoolvoorbeeld van duurzame ontwikkeling.

De modellering van het complex is niet enkel gebeurd met het oog op een goede afstemming van de studies in de ontwerpfase, maar ook in functie van een goede coördinatie en een dito opvolging van de werken in de uitvoeringsfase. Ook de aannemers hadden toegang tot de digitale maquettes, en de finale versie werd aangepast voor gebruik bij de exploitatie van het geheel.
 

Lees verder op de website BIMtonic.

GERELATEERDE DOSSIERS