Doorzoek volledige site
12 februari 2018

Ventileren, verwarmen en koelen met één luchtgroep

Ventilair Group komt met twee nieuwe producten op de proppen: de RHP Units, die het mogelijk maken om te ventileren, te koelen en te verwarmen met 1 enkel toestel. Ventilair biedt ook een nieuw bedieningspaneel aan voor de Domekt-reeks (units voor warmtewinning), dat een gepersonaliseerd en gezond binnenklimaat mogelijk maakt.

‘Join our comfort zone!’ Met deze oproep wil Ventilair alle studiebureaus en installatiebedrijven HVAC laten kennis maken met het innovatieve gamma RHP. De luchtgroep is voorzien van een warmtewiel en een geïntegreerde warmtepomp, en wordt geleverd als een stekkerklare plug-and-play all-in-one oplossing.

 

Maximaal thermisch rendement

Door deze dubbele warmteterugwinning behaalt het toestel maximaal thermisch rendement. Deze innovatieve oplossing die stillaan meer aan aandacht wint in de markt is in staat te ventileren, te verwarmen en te koelen.

Een luchtgroep in combinatie met verwarming en koeling kan ingezet worden in residentiële en niet-residentiële toepassingen.

 

C6-sturing

Daarnaast stelt Ventilair Group –exclusief verdeler van Komfovent in België –de nieuwe C6-sturing voor de Domekt-reeks voor. De Domekt-serie is een reeks residentiële units met warmteterugwinning door middel van warmtewiel, met een luchtvolume tot 1000 m³/h.

De toestellen worden plug-and-play geleverd en beschikken sinds 1 januari 2018 over een C6.1 luxe digitaal bedientableau of C6.2 display met tiptoetsen.

 

Slimme functies

Het hoofddoel van de C6 bediening is een gezond binnenklimaat creëren volgens de behoeften van de gebruiker door het toepassen van slimme functies, vraagsturing, en mogelijkheden voor ventilatie in combinatie met verwarming en koeling.

Dankzij de slimme energie-spaarstand heeft de bediening slechts een minimaal verbruik van 1W in standby modus.

De bediening toont een real-time weergave van de luchtstromen (in m³/h), thermisch rendement, energieparameters en filtervervuilingsgraad. Een automatische luchtkwaliteitscontrole, zomernachtkoeling, temperatuurregeling en een week-vakantieprogramma vervolledigen de werking van het toestel. Een van de extra’s zijn de gratis Komfovent Home app of de web interface.