Doorzoek volledige site
14 februari 2018

Limeparts voorziet geventileerde cassettesystemen voor elke gevel

Illustratie | © Limeparts

Geventileerde cassettesystemen zijn een ideale oplossing om gebouwen op een kostenefficiënte manier een originele uitstraling te geven. Natuurlijk is kwaliteit van de materialen en de veelzijdigheid van een dergelijke gevelbekleding cruciaal om de ideeën van de architect naar de praktijk te vertalen. Limeparts uit Genk heeft een jarenlange ervaring ter zake.

Al 27 jaar specialiseert Limeparts zich in de fabricatie, levering en plaatsing van architectonische, geventileerde cassettegevels en projectomkastingen. “In al die tijd is de vraag alleen maar toegenomen”, vertelt CEO Koen Vandersmissen.

 

'Moduleerbaar, strak en naadloos'

“En dit is maar normaal. Onze cassettes zijn moduleerbaar, strak en naadloos, waardoor ze perfect in de hedendaagse architectuur passen. Bovendien bieden ze een ongeëvenaarde flexibiliteit, met als gevolg dat de architect de meest complexe geometrieën in zijn ontwerp kan opnemen.”

Limeparts zweert bij een perfecte detailafwerking en legt zichzelf hoge kwaliteitseisen op. Vandersmissen: “Meedenken met de klant en het vertalen van het concept naar een kostenefficiënt product is één van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf. We streven ernaar om met de klant als één team samen te werken en aan zijn verwachtingen te voldoen om van elk project een gemeenschappelijk succes te maken.”

Zeven materialen, vele mogelijkheden

Limeparts geeft haar klanten de keuze tussen zeven materialen: gelakt of geanodiseerd aluminium, gelakt staal, cortenstaal, aluzinc, inox/roestvrij staal, en sinds twee jaar ook composiet. “Deze laatste cassettegevels bestaan uit een polymeer dat aan weerskanten van een laagje aluminium is voorzien,” vertelt commercieel directeur Kurt Bovie.

“De panelen zijn voorzien van een PVDF-coating, wat een breed scala aan kleuren toelaat. Qua sterkte en levensduur moeten ze niet onderdoen voor de massieve uitvoeringen, alhoewel het natuurlijk bij de toepassing wel belangrijk is om rekening te houden met de eigenschappen van de materialen.”

 

Moderne, vlakke gevels

Omwille van haar licht gewicht, vele kleuren en de brede waaier aan mogelijkheden op het vlak van glans, diepte en reliëf, lenen de composietcassettes zich perfect voor moderne, vlakke gevels en gevels met een 3D architectuur.

Voor het plooien worden de composietplaten immers ingefreesd, dwars doorheen de kunststofkern. Dit resulteert in een super strakke gevel met een buitengewoon scherpe belijning dankzij de kleine buigradius. Het strakke karakter van de grote cassettes wordt nog versterkt door de uitermate scherpe hoeken.

 

'Zonder meerprijs of verlies aan stevigheid'

Kurt Bovie: “Kortom: composiet is een volwaardig alternatief voor de andere materialen, en dit zonder meerprijs of verlies aan stevigheid. Dankzij haar vele troeven opent ze voor architecten opnieuw vele creatieve deuren voor een vormentaal die echt uniek is.

"Intussen hebben onze composiet cassettesystemen reeds in heel wat gebouwen hun toepassing gevonden. De meest recente en prestigieuze projecten op dit vlak waren BDO – Les Isnes in Gembloux, Arpal in Nijvel, de Fenix in Evere, Imec in Genk en Montoyer in Brussel.”

GERELATEERDE DOSSIERS