Doorzoek volledige site
23 februari 2018

Projectoproep Be Circular 2018 : overheidssteun aan de circulaire economie

Het project Tour à Plomb bestaat uit de renovatie van een oude metaalgieterij in het centrum van Brussel. Negen oude balken en de oude vloer van 500m² werden behouden en versterkt om de authenticiteit van het gebouw te bewaren (Arnaud Dawans) Illustratie | Bernard Boccara

Op 22 februari geeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het startschot voor de derde editie van de projectoproep “Be Circular”, open voor ondermeer bouwondernemers. Maak kans op financiële en technische steun als u uw werven circulair beheert. U kan uw kandidatuur indienen tot 15 mei 2018 om 12 uur!

 

Wat is een "circulaire werf"?

Circulaire werven zijn het resultaat van gezamenlijk overleg om het beheer van de materiële en menselijke middelen te verbeteren. Het team staat centraal, om zo een specifieke know-how op te bouwen rond circulaire economie en haar uitdagingen. Deze zijn onder andere de verlenging van de levensduur van gebouwen en het behoud van natuurlijke grondstoffen.

 

Projectoproepen 2016 en 2017

In twee edities hebben niet minder dan 15 laureaten zich, meestal voor de eerste keer, gewaagd aan de praktijk van de circulaire economie.
Enkele getuigenissen:

We moeten de gewoonte afleren om alles af te breken voor nieuwbouw en eerder de kans geven aan een nieuwe, creatieve aanpak om bij elk voorwerp af te vragen hoe het als grondstof kan hergebruikt worden.
Alexis Pierrard, ondernemer (project Warland)


Het project komt overeen met onze waarden : werken aan een gezond woonmilieu, gebouwd door lokale en correct betaalde arbeid.

Marc Ruebens, projetverantwoordelijke (project dépôt Leemans)

 

De toelatingsvoorwaarden

Om deel te nemen aan de projectoproep moet de werf in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest plaatsvinden en niet opgestart zijn vóór de lancering van de oproep (22/02/2018).

 

Uw voordelen

Indien uw project geselecteerd wordt, geniet u van:
• financiële steun tot 30.000 €;
• technische ondersteuning van diensten voor bedrijven;
• promotie van uw project

 

Bent u geïnteresseerd?
De uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen, die een voorafgaande verplichte begeleiding hebben ontvangen, is 15 mei 2018 om 12u. Meer info over de oproep op circulareconomy.brussels of tijdens een infosessie.