Doorzoek volledige site
19 februari 2018

Eternit lanceert twee nieuwe leien

Illustratie | © Eternit
Clavo Illustratie | © Eternit

Op Batibouw pakt Eternit uit met twee nieuwe leien: de Tecta-lei, geroemd vanwege haar hoge beschermingsgraad, en de authentieke Clavo-lei. Voorts plaatst Eternit zijn online service ‘Vind een dakdekker’ in de kijker, waarmee het (ver)bouwers helpt de juiste dakdekker te kiezen.

Verschillende materialen en producten bepalen de sfeer van de Eternit-stand op Batibouw in themahoeken. De bezoeker ziet zo meteen alle dak- en geveloplossingen die passen binnen zijn stijl. Als eerste nieuwigheid is er de Tecta-lei: een gepatenteerde coating die het lei-oppervlak verzegelt en zo beschermt tegen schade en verkleuring.

Tecta-leien zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Ook vuil, stof, krassen, uitbloeiingseffecten en zelfs graffiti maken geen schijn van kans op deze matte textuurlei. Ze houdt altijd haar strakke vorm, egale kleur en authentieke look.

 

Authentiek en natuurlijk gevelgevoel

Ook te ontdekken op Batibouw: Clavo. Een lei die elk project een stevige dosis snedigheid en karakter geeft. Het is een eerlijk en authentiek product op basis van in de massa gekleurde vezelcement, beschikbaar in drie natuurlijke schakeringen: zilvergrijs, wit en ijzergrijs. In de massa gekleurde materialen behouden perfect dezelfde kleur, zelfs in eventueel zichtbare zaagsneden.

Clavo laat zich plaatsen in cassettedekking en in het populaire halfsteensverband. Beide combineren mooi met andere bouwmaterialen en stijlen. Bovendien bestaat er ook een extra groot formaat, namelijk 80 op 40 cm. Dat formaat creëert mooie horizontale effecten en laat zich snel verwerken.

 

Dakdekker en verbouwer samenbrengen

‘Welke dakdekker kiezen we voor de vervanging van ons dak?’ is een belangrijke vraag waar veel verbouwers zich het hoofd over breken. Met meer dan een eeuw bouwervaring in gevels en hellende daken is Eternit goed geplaatst om het netwerk van expert-dakdekkers in contact te brengen met bouwers en verbouwers.

Dankzij de online service ‘Vind een dakdekker’ (dakdekker.eternit.be) vindt de bouwheer een dakdekker die beantwoordt aan de productkennis, adviesfunctie en kwaliteitsvereisten van Eternit.

GERELATEERDE DOSSIERS