Doorzoek volledige site
23 februari 2018

Make-over voor Tweebruggen- en Ambachtsliedenstraat in Elsene

Illustratie | MSA-NEY
Illustratie | MSA-NEY

Twee straten in Elsene krijgen een make-over. De inrichting van de Tweebruggenstraat zal beter worden afgestemd op het gebruik van de bewoners en de reizigers van het station Mouterij. De Ambachtsliedenstraat transformeert tot een woonerf met minituintjes. Deze werken, die deel uitmaken van het wijkcontract Scepter, zullen ongeveer tien maanden duren. Beliris is in februari gestart met de herinrichtingswerken. Het ontwerp is van MSA en NEY & Partners

In de Tweebruggenstraat zal de inrichting worden gespiegeld, zodat het grootste voetpad zich voor de huizen bevindt, waar het in de zon ligt en beter zal worden benut. Verder komen er bomen, grassen en nieuwe banken. Aan beide zijden van de rijweg zullen parkeerplaatsen worden ingericht. De toegang tot het GEN-station Mouterij zal zichtbaarder worden dankzij een luifel.

De oversteekplaats aan de Graystraat zal worden aangepast om aan te sluiten op het nieuwe fiets- en wandelpad Waver-Viaduct-Scepter-Gray, dat momenteel langs de spoorweg wordt aangelegd.

In de Ambachtsliedenstraat beschikken de bewoners niet over een eigen tuin. Daarom wordt deze pittoreske straat omgevormd tot een woonerf dat uitnodigt tot ontmoeting, spel en ontspanning. In het midden van de straat worden collectieve moestuintjes met aromatische planten en fruitboompjes.