Doorzoek volledige site
23 februari 2018

Niko breidt huisautomatiseringssysteem uit

Niko inspiration Center Illustratie | Niko
Niko Home Control Illustratie | Niko
Niko Home Control - Sonos & Bose Illustratie | Niko
Draaiknop dimmer Illustratie | Niko
Draaiknop dimmer Illustratie | Niko
Niko Pure dark bamboo Gold Illustratie | Niko
Niko Pure dark bamboo Antraciet Illustratie | Niko

Niko komt met enkele nieuwe toepassingen op de proppen, die smart homes alweer een tikkeltje intelligenter maken. Centraal staat het huisautomatiseringssysteem Niko Home Control, waarin vanaf nu ook de geluidsinstallatie en de brievenbus kunnen worden geïntegreerd.

Niko Home Control is een huisautomatisering die toelaat heel wat systemen te koppelen en centraal te bedienen. Via een touchscreen op een centrale plek in de woning of via smartphone bedien je bijvoorbeeld automatisch je ramen en zonwering.

Vanaf nu kan je ook geluidsinstallaties van Sonos en Bose koppelen aan het systeem. Door de integratie van Sonos en Bose kan de alarmfunctie van Niko Home Control gekoppeld worden aan je geluidsinstallatie. Niko Home Control laat je ook weten wie er aan de deur belt. De bijhorende app werd ook onder handen genomen en is nu makkelijker te gebruiken. 

Daarenboven heeft eSafe een pakketbrievenbus, Fenix Front, ontwikkeld rond Niko Home Control elementen. Zo kan de koerier via de videofoon contact opnemen en kan je de brievenbus vanop afstand ontgrendelen.

Lichtelementen

Energiezuinige verlichting kan problemen geven met traditionele dimmers omdat deze niet aangepast zijn aan de nieuwe soort lampen. Hierdoor gaat de lamp sneller flikkeren en ook sneller stuk. Niko introduceert nu tweedraadse universele dimmers die compatibel zijn met allerlei types lampen. Deze dimmers zijn ook CAB-ontstoord die het CAB-signaal van de netbeheerder ontmijnt.

Daarnaast brengt Niko Niko Pure Dark Bamboo uit. Deze afdekplaatjes zijn beschikbaar in twee versies: een gouden of antracietgrijs onderkader en het binnenwerk van het stopcontact of de toets van de schakelaar. Niko gebruikt hiervoor ‘Moso Bamboo’, een alternatief voor schaars en traag groeiend tropisch hardhout.

 

Inspiration Center

Om geïnteresseerden de kans te geven om de vele toepassingsmogelijkheden zelf te ontdekken, opent Niko in Antwerpen het Niko Inspiration Center. Hier kan je terecht voor allerlei vragen of inspiratie voor je (ver)bouwproject. Ontdek er verschillende mogelijkheden in lichtdimmers of schakelmateriaal. Ze bieden er ook een demo aan, waarin je kan ontdekken wat Niko Home Control kan.