Doorzoek volledige site
23 februari 2018

Internationale ontwerpwedstrijd voor University College Dublin

O'Reilly Hall Illustratie | University College Dublin
UCD Belfield Core Campus Aerial View Illustratie | Barrow Coakley Photography
UCD Research Building Illustratie | University College Dublin

University College Dublin en Malcolm Reading Consultants (MRC) lanceren de internationale ontwerpwedstrijd 'Future Campus – University College Dublin International Design Competition'. De universiteit is op zoek naar een ontwerpteam voor twee opdrachten: een masterplan voor een entree en een conceptontwerp voor een nieuw gebouw van 8.000 m2 dat uitdrukking geeft aan de creativiteit van de universiteit. De deadline is 26 maart.

University College Dublin (UCD) is de grootste en meest internationale hoger onderwijsinstelling van Ierland, een bestemming voor vele internationale studenten en ook voor Ieren de meest populaire keuze. Opgericht als een onafhankelijke universiteit 160 jaar geleden door de visionair John Henry Newman, heeft UCD een centrale rol gespeeld in het vormgeven van modern Ierland.

Met de opdracht voor het masterplan wil UCD een sterke en flexibele ontwerpvisie ontwikkelen voor een gebied van 24 ha van de volledige campus. Het nieuwe gebouw, het ‘Centre for Creative Design’, is opgevat als een charismatisch en geïntegreerd gebouw dat een levend laboratorium moet worden. Innovatieve materialen en nieuwe technologieën moeten hier uitdrukking aan geven. Zowel het masterplan als het gebouw moeten voorbeelden zijn van duurzaam en toekomstgericht ontwerpen.
 

Shortlist van vijf teams

De wereldwijde wedstrijd zal leiden tot de selectie van vijf teams. Deze teams worden in een tweede fase uitgenodigd om de campus te bezoeken en worden gevraagd een visie te ontwikkelen voor beide opdrachten. Internationale teams zullen in deze tweede fase samenwerken met een lokaal uitvoerend team. Alle geselecteerde teams mogen zich verwachten aan een honorarium van 40.000 euro.

Meer info en inschrijven op deze website.