Doorzoek volledige site
26 februari 2018 | FILIP VAN DER ELST

De juiste entreemat voor elke situatie

Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco
Illustratie | © Emco

Emco is een Duits bedrijf, gespecialiseerd in duurzame en stijlvolle entreematsystemen. Met een breed assortiment is emco in staat om voor vele verschillende toepassingen een oplossing te voorzien. Ook voor inkomhallen die zwaar belast worden heeft het bedrijf een passend entreematsysteem.

Een entreematsysteem geeft de entree een onderscheidend ontwerp en draagt bij aan positieve beleving. Uiteraard zorgt het entreematsysteem primair voor een goede vuil- en vochtopname, met als bijkomend voordeel: een aanzienlijke verlaging van de schoonmaakkosten van de aangrenzende vloer(bedekking). 

Ook de persoonlijke veiligheid speelt een belangrijke rol. Een entreemat voorkomt uitglijden, draagt bij aan brandveiligheid en heeft slipvaste eigenschappen.

Afhankelijk van de belasting, de situatie ter plekke en de gewenste afmetingen levert emco verschillende entreematseries:

 

Emco DIPLOMAAT

Voor inkomhallen van onder meer winkels, kantoorgebouwen en scholen levert emco de serie DIPLOMAAT.

Afhankelijk van de toepassing (inpandig, overdekt of buiten) en de aard van de vervuiling, zijn er inlagen van ruwharige tapijtstroken, gekarteld rubber, cassetteborstels en MAXIMUS tapijtstroken. Deze zijn leverbaar in vele kleuren en kleurcombinaties. De aluminium profielen zijn in meerdere hoogten en in kleur leverbaar.

 

Emco MARSCHALL: voor intensieve belastingen

Voor intensief belaste entrees van bijvoorbeeld winkelcentra, grote kantoorgebouwen en luchthavens, levert emco de serie MARSCHALL. Afhankelijk van de toepassing: inpandig, overdekt of buiten en de aard van de vervuiling zijn er inlagen van ruwharige tapijtstroken, gekarteld rubber en cassetteborstels. De meeste inlagen zijn leverbaar in vele kleuren en kleurcombinaties.

 

Emco PLAZA: met hoge profielen

Geschikt voor intensief belaste entrees van bijvoorbeeld winkelcentra, luchthavens en logistieke centra.

Het unieke van deze serie is de hoogte van de profielen: gemiddeld 42 mm. Afhankelijk van de toepassing (inpandig, overdekt of buiten) en de aard van de vervuiling zijn er inlagen van ruwharige tapijtstroken, gekarteld rubber en cassetteborstels.

 

Emco SENATOR: met 50 mm brede alu profielen

Voor inpandige en overdekte entrees biedt emco de SENATOR, met extra brede profielen van 50 mm. Met inlagen van ruwharige tapijtstroken of MAXIMUS (IMAGE). De ruwharige tapijtstroken zijn in vier standaard kleuren leverbaar en op aanvraag in acht modieuze kleuren.

De MAXIMUS inlagen zijn leverbaar in 12 kleuren: zeven uni kleuren en vijf gedessineerd. Bij de inlagen MAXIMUS IMAGE kan de ontwerper kiezen uit 45 bijzondere kleuren. Op aanvraag zijn alle pantone-kleuren leverbaar. Naast de vele kleurmogelijkheden kunnen bij de MAXIMUS IMAGE allerlei patronen, logo’s en dessins in het ontwerp geïntegreerd worden. Zo is het mogelijk om exclusieve ontwerpen te creëren.

 

Emco RADIAAL: gebogen voor tourniquets

Het neusje van de zalm voor tourniquets. In gebogen vorm, leverbaar met ruwharige tapijtstroken in vele kleuren. Emco RADIAAL is geschikt voor binnen- en overdekt bereik.

 

Opvallende toebehoren

Emco heeft verder ook enkele interessante toebehoren. Ten eerste is het aluminium profiel in allerlei kleuren te anodiseren, bijvoorbeeld zwart.

Bovendien is de entreemat op een functionele wijze te verfraaien met een aluminium schraapprofiel, een borstelstrip, LED verlichting, het profiel INOX® of het paneel INOX® QUADRO. Dat biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld logo’s of opvallende teksten probleemloos in de mat te integreren. Deze zijn volledig op maat te maken, op basis van de wensen van de ontwerper.

 

Inlagen eenvoudig te vervangen

De inlagen zijn nadien eenvoudig verwisselbaar, zodat het matsysteem er tegen lage kosten weer als nieuw uit ziet.

GERELATEERDE DOSSIERS