Doorzoek volledige site
28 februari 2018

Thermische en akoestische isolatie voor comfortabel binnenklimaat

Silentwall Illustratie | © Recticel
Eurowall Xentro Illustratie | © Recticel
Recticel robot Illustratie | © Recticel

Recticel Insulation biedt ook op Batibouw innovatieve toepassingen voor een aangenaam, gezond binnenklimaat. Het bedrijf presenteert enkele innovaties zoals de thermische isolatietechnologie Xentro en de akoestische isolatie Silentwall.

Isoleer spouw en vloer 13% beter

De geavanceerde Xentro technology zorgt voor hardschuimisolatieplaten met een zeer hoge performantie. Dankzij hun lambdawaarde van 0,019 W/mK kunnen spouwmuren en vloeren 13% beter geïsoleerd worden, in vergelijking met de standaard lambdawaarde van 0,022 W/mK.

De extreem goede isolatiewaarde van hardschuimplaten met Xentro technology maakt het mogelijk om heel dun te isoleren. Dat maakt het mogelijk om extra woon-, leef- en werkruimte te creëren in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

 

Recticel Insulation lanceert de oplossingen Eurowall Xentro en Eurofloor Xentro, beide met een lambda isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Xentro is bijzonder energie-efficiënt. Voorbeeld: met een dikte van slechts 8 cm bereikt de gebruiker al een U-waarde van maximaal 0,24 W/m²K bij buitenmuren. Hiermee voldoet het bouwproject aan de BEN-eisen.

 

Kalmte en rust

Silentwall akoestische isolatiepanelen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoge verwachtingen van kalmte en rust, bijvoorbeeld in verouderde gebouwen of in grootstedelijke gebieden waar de bevolkingsdichtheid en het verkeer alsmaar toenemen.

Deze ontwikkeling past ook perfect binnen een circulaire economie, met aandacht voor een duurzaam productieproces. 

Zo zijn de Silentwall panelen vervaardigd uit gerecycleerde materialen om de impact op het milieu te minimaliseren. Ze bestaan uit meer dan 80% gerecycleerd flexibel polyurethaanschuim.

 

Geluidsreductie tot -60%

Silentwall verbetert de geluidsisolatie van scheidingswanden en reduceert het luchtgeluid via binnenwanden. Met Silentwall ervaart men een geluidsreductie tot -60%, wat neerkomt op een vermindering van maar liefst 12 decibel.

De isolatiepanelen vertegenwoordigen bovendien ook een thermische isolatiewaarde van 0,037 W/mK, waardoor er géén extra dikte nodig is. De plaatsing met de bijhorende Recticel lijm is praktisch en tijdsbesparend.

"Silentwall stelt ons in staat een compleet aanbod te bieden in synergie met de thermische en akoestische behoeften van de markt. Deze oplossing kon alvast rekenen op heel wat positieve feedback van bezoekers op de beurs Batimat in Frankrijk. We rekenen dan ook op heel wat belangstelling tijdens de lancering op Batibouw in België," zegt Barbara Huyghe, Junior Product Manager Interior & DIY.

 

Recticel robot 

Om haar innovatieve karakter te onderstrepen, heeft Recticel Insulation gezorgd voor een robot op haar Batibouw stand. Het volledige Recticel team én de Recticel robot ontvangen de bezoeker graag voor alle isolatieadvies.

Recticel is op Batibouw terug te vinden in hal 5, stand 304.

GERELATEERDE DOSSIERS