Doorzoek volledige site
02 maart 2018

ZinCo’s High Line in New York krijgt navolging in Seoul en Jeruzalem

Seoullo Skygarden Illustratie | © Ossip van Duivenbode
National Campus for the Archeology of Israel Illustratie | © ZinCo

Dat ZinCo een wereldspeler is in de groendaksector, wordt nogmaals bewezen door twee exclusieve projecten. In 2017 werden zowel in Zuid-Korea als in Israël 2 nieuwe ZinCo “High Lines” opengesteld voor het publiek.

Voor Seoul werden 6.645 planten (228 verschillende soorten) en 24.085 bomen gebruikt. De Seoullo Skygarden is uitgevoerd met het ZinCo systeem “Roof Garden". Dat bestaat uit onder meer Floradrain FD 40 (drainage / waterreservoir / verluchting), filter type TG en de specifieke ZinCo substraten voor intensieve daktuinen.

Het project beslaat een oppervlakte van 10.480 m² en is 1,02 kilometer lang. Architectenbureau MVRDV uit Rotterdam stond in voor het ontwerp.

Ook in Israël werd een soortgelijk project op poten gezet. De National Campus for the Archeology of Israel werd voorzien van de Zinco systeemopbouw “Lavendelweide” met Floradrain FD 25 (drainage / waterreservoir / verluchting), filter type SF en Lavendelweidesubstraat. De beplante oppervlakte  bedraagt 1.600 m². Shlomo Aronson Architects was de landschapsarchitect, Moshe Safdie Architects ontwierp de campus en het gebouw.

De mosterd voor deze projecten werd gehaald bij de High Line in New York, die al in 2003 het levenslicht zag.

GERELATEERDE DOSSIERS