Doorzoek volledige site
06 maart 2018 | LIESBETH VERHULST

Sandra Barclay en Gloria Cabral bekroond met Women in Architecture Awards

Barclay & Crousse - Paracas Museum Illustratie | Cristobal Palma
Gabinete de Arquitectura - FADA Illustratie | Federico Cairoli

The Architectural Review en The Architects’ Journal hebben de Women in Architecture Awards 2018 uitgereikt. Sandra Barclay is gekroond tot Architect of the Year. Gloria Cabral won de Moira Gemmill Prize for Emerging Architecture. 

Sandra Barclay heeft de award voor Architect of the Year gewonnen voor haar werk aan het Museo de Sitio de Paracas in Peru, ontworpen door Barclay & Crousse. Dit museum is ontworpen om op te gaan in de harde omgeving van de woestijn, en tegelijk om ertegen stand te houden.

Gloria Cabral, vennoot bij Gabinete de Arquitectura, combineert rationele en toch innovatieve constructietechnieken met bescheiden materialen, zoals Paraguayaanse baksteen, en daagt op die manier de conventies uit. Cabral ontvangt een prijs van 10.000 euro uit een fonds in het leven geroepen ter nagedachtenis van Moira Gemmill. Zij was o.a. directeur design van het Victoria & Albert Museum in Londen.


Jane Drew Prize 2018

De Britse architecte en stichter van AL_A Amanda Levete is bekroond met de Jane Drew Prize, een award voor een architecturaal ontwerper die het profiel van vrouwen in architectuur versterkt.
 

Ada Louise Huxtable Prize 2018

De Nederlandse artieste Madelon Vriesendorp is de winnares van de Ada Louise Huxtable Prize, die individuen bekroont die een significante bijdrage hebben geleverd aan de architectuur.