Doorzoek volledige site
07 maart 2018

Bezoek BASF op Aqua Nederland Vakbeurs en ontdek MasterSeal 7000 CR

Illustratie | © BASF

Op de Aqua Nederland Vakbeurs kan je van 13 tot 15 maart de nieuwste innovaties en producten ontdekken op gebied van waterbehandeling, -management en -technologie. BASF stelt er dit jaar MasterSeal 7000 CR voor. Dit is een innovatief systeem voor waterdichting en betonbescherming in een omgeving met agressief afvalwater.

MasterSeal 7000 CR is een afdichtend betonbeschermingssysteem en helpt de levenscyclus van betonconstructies te verlengen.

Het product is gebaseerd op Xolutec, de polymeertechnologie van BASF voor duurzame oplossingen. Xolutec werd ontwikkeld om problemen in uitdagende technische omgevingen op te lossen.

MasterSeal 7000 CR is toe te passen in stedelijk en industrieel afvalwater, in zowel instroom- als uitstroomgebieden, biogasinstallaties, rioolwaterpijpleidingen, en doet ook dienst als secundaire bescherming in de industrie.

 

Voordelen

MasterSeal 7000 CR heeft een specifieke chemische weerstand tegen biogeen zwavelzuur en organische zuren, en heeft het scheuroverbruggende eigenschappen.

Het is ook snel en makkelijk aan te brengen door rollen of spuiten bij temperaturen van 5 tot 35°C, daarbij kent het ook een hoge vochttolerantie. Door de uithardingseigenschappen worden ook de stilstandtijden vekort.

Het systeem heeft een bewezen duurzaamheid van minimaal vijf jaar. Het Fraunhoferinstituut testte het gedurende vijf jaar in omstandigheden die de situatie in een echte riool nabootsen. De testresultaten toonden geen significante veranderingen in de eigenschappen van MasterSeal 7000 CR.

GERELATEERDE DOSSIERS