Doorzoek volledige site
14 maart 2018

AGC zet stap vooruit inzake glas met geïntegreerde ledverlichting

Illustratie | © AGC Glass Europe
Illustratie | © AGC Glass Europe

AGC Glass Europe zal van de partij zijn tijdens Light + Building 2018 (18-23 maart in Frankfurt), een toonaangevende Europese handelsbeurs waar professionals uit de wereld van de verlichtings- en gebouwentechniek elkaar treffen. Dit jaar zal AGC de schijnwerpers zetten op Glassiled Uni, de nieuwe glasoplossing met geïntegreerde ledverlichting waarmee gevels op uniforme wijze kunnen worden verlicht.

Oneindige combinaties van kleuren, tinten en variaties

Glassiled Uni is een dubbele beglazing met dezelfde specificaties als traditioneel dubbel glas. Wat dit product echter zo uniek maakt, is dat er in de afstandhouder monochrome of RGB-ledverlichting is geïntegreerd, die het mogelijk maakt om gevels van gebouwen een ongeëvenaarde uniforme aanblik te geven zonder dat er beperkingen gelden op het gebied van kleur of lichttemperatuur. 

Een glasafmeting van 3 m x 2 m behoort tot de mogelijkheden. Deze oplossing op maat is geschikt voor de meeste kozijnen, is eenvoudig te installeren en is onderhoudsvriendelijk.

Naast het originele uiterlijk biedt Glassiled Uni volledig doorzicht in uitgeschakelde toestand en een laag energieverbruik. In binnenruimten is Glassiled Uni de ideale oplossing voor het scheppen van een unieke ambiance, waarin beslotenheid en kleurrijke effecten worden gecombineerd.

 

Glassiled, een volledig assortiment voor elke behoefte

De Glassiled-reeks omvat nog twee andere producten: Glassiled Motion en Glassiled Sign, waarin de ervaring en het succes van AGC op dit gebied sinds 2007 bij elkaar komen.

Glassiled Motion bevat afzonderlijk te regelen monochrome of RGB-ledverlichting in dubbel glas. Dit betekent dat wanneer het buiten donker wordt het glas kan worden omgetoverd tot een megascherm, een visueel en interactief medium waarop elk bewegend ontwerp waarheidsgetrouw kan worden weergegeven. 

Doordat de bedrading onzichtbaar is, behoudt het glas 99% van zijn doorzichtigheid. Ook zijn er geen ledstroken die het uitzicht door het glas vervormen of de vormgeving verstoren. De elektronische componenten en ledverlichting worden door het dubbele glas, dat ook automatisch warmte-isolatie biedt, beschermd tegen vocht en atmosferische inwerking. 

Glassiled Motion is ideaal voor gevels van stadions, winkelcentra, vrijetijdsvoorzieningen, hotels, woongebouwen en kantoren, om maar een paar mogelijke toepassingen te noemen.

 

Glasproduct voor elke toepassing

Glassiled Sign is de eerste generatie Glassiled en heeft alleen monochrome ledverlichting. Het is het ideale glasproduct voor elke toepassing, zowel aan de binnen- als buitenkant, voor een permanent design, bijvoorbeeld een logo, een afbeelding enz. Zodra het ontwerp is gekozen, kan het jaren mee.

Met deze drie producten - die 99% tot 100% doorzichtigheid bieden en zorgen voor een uniform effect over meerdere verdiepingen (zowel doorzichtbeglazing als borstweringen) - hebben architecten en ontwerpers een gevarieerd aanbod van oplossingen in handen om niet alleen gevels van gebouwen te “merken” en van bewegend beeld te voorzien maar ook om een innovatief interieurontwerp te creëren.

De volledige Glassiled-reeks zal van 18 t/m 23 maart 2018 te zien zijn tijdens de handelsbeurs Light + Building in Frankfurt, Duitsland  (hal 4.1, stand J10).

GERELATEERDE DOSSIERS