Doorzoek volledige site
21 maart 2018

Forbo maakt vanaf nu CO²-neutrale vloeren

Illustratie | © Forbo Flooring

Forbo heeft een wereldprimeur: Marmoleumvloeren worden vanaf nu CO₂ neutraal geproduceerd. Dat betekent dat Marmoleum niet bijdraagt aan klimaatverandering. 

De vloer draagt dus bij aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties. Daarmee lost Forbo haar motto's 'Creating a better environment' en 'Committed to the health of one' verder in.

Forbo is het eerste bedrijf dat een CO₂ neutrale vloer produceert. Dat komt in hoofdzaak omdat de basis van de vloer al goed, gezond en duurzaam is: ze wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen.

Daarnaast heeft Forbo het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie juist enorm gereduceerd als ook haar relatie met haar toeleveranciers aanzienlijk verduurzaamd. 

 

Veelzijdigheid

Forbo's linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, staan voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht. Een materiaal dat zowel ecologisch als economisch waarde toevoegt aan alle moderne en eigentijdse architectuur.

Marmoleum was al één van de meest milieuvriendelijke vloeren, en heeft daar al diverse malen erkenning voor gekregen, zoals het Cradle-to-Cradle certificaat. 

Alle Marmoleum vloeren zijn voorzien van Topshield2, een dubbele UV-geharde afwerklaag. Deze garandeert dat de vloer zijn hele leven in optimale staat blijft met de laagste levensduurkosten.

GERELATEERDE DOSSIERS