Doorzoek volledige site
01 april 2011 | EVA SCHREURS

Geze op Architect@Work met innovatieve deursystemen

Op de beurs Architect@Work zal GEZE, expert in raam- en deurtechniek, 3 nieuwe producten voorstellen: het inbraakwerende systeem Slimdrive SL WK 2, een nieuwe LED-knop en de TS 5000 T deurdranger.

GEZE, expert in raam- en deurtechniek, heeft een breed assortiment, van mechanische sluitsystemen en accessoires tot volledig automatische en programmeerbare schuif- en draaideuren. Computertechnologie zorgt voor programmeerbare automatische deuren en is tevens de integrerende factor voor intelligente en flexibele toepassingen op het terrein van toegangscontrole en veiligheidstechniek. Op de beurs Architect@Work zal GEZE 3 nieuwe producten voorstellen: het inbraakwerende systeem Slimdrive SL WK 2, een nieuwe LED-knop en de TS 5000 T deurdranger.

Slimdrive SL WK 2

GEZE exposeert op Architect@Work in Luik en Kortrijk het nieuwe automatische, inbraakwerende, lineair schuivend systeem Slimdrive SL WK 2. Het aandrijfsysteem, dat gekeurd werd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG), is ontwikkeld voor inkomhallen van gebouwen waar verhoogde eisen gesteld worden aan inbraakpreventie en bescherming tegen vandalisme. Slimdrive SL WK 2 is volgens DIN V ENV 1627 tot 1630 getest. Dit betekent dat inbraak met gebruik van materialen in de WK2-klasse succesvol worden tegengehouden. Gelegenheidsdieven worden effectief gehinderd. De inbraakbescherming is onopvallend, want GEZE gebruikt géén doorgaande glijrail en géén extra sloten in de schuifdeuren. Met de opbouwhoogte van 7 cm zijn de aandrijvingen van de Slimdrive SL WK-2 schuifdeursystemen geschapen voor glasfaçades met slanke profielen voor de toepassing op vliesgevels. 
LED-drukknop

Behalve het Slimdrive SL WK 2 systeem introduceert GEZE een nieuwe LED-drukknop, die toepasbaar is op alle binnen- en buitensituaties. Deze drukknop is duidelijk herkenbaar door blauwe LED-verlichting in het donker en haptisch brailleopschrift. Bij aanraking is een akoestisch en een optisch signaal waarneembaar. Hierdoor is drukknop ook voor mensen met een beperking eenvoudig te bedienen.

TS 5000 T deurdranger

Ten slotte laat GEZE ook een TS 5000 T deurdranger zien, die geschikt is voor brand- en rookwerende deuren. Op dit moment is de sluitsnelheid bij deurdrangers door temperatuurswisselingen in zomer/winter niet gelijk. Dat snelheidsverschil komt door de olie, die dikker in de winter is dan in de zomer. Met de TS 5000 T  heeft GEZE een product op de markt gebracht waarvan de sluitsnelheid bij deurdrangers bijna gelijk is, onafhankelijk van de temperatuur.