Doorzoek volledige site
02 april 2018

Airdeck Building Concepts bouwt mee aan één van de grootste ziekenhuizen in Midden-Oosten

Vlnr. Cathérine Dreesen (directeur internationalisatie en innovatie, Voka – KvK Limburg), Ewald Houben (gedelegeerd bestuurder, Houben nv), Veronique Houben (CEO, Airdeck Building Concepts). Illustratie | © Voka

Airdeck Building Concepts werd onlangs geselecteerd voor de levering van hun lichtgewicht vloersysteem in een groot ziekenhuisproject in Jeddah, wellicht het grootste in het Midden-Oosten. De eerste zaadjes hiervoor werden geplant tijdens een traject bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Airdeck Building Concepts is een Limburgs familiebedrijf dat zich specialiseerde in geprefabriceerde lichtgewichtvloeren. Vanuit het kantoor in Hasselt benaderen zij de bouwmarkt in binnen- en buitenland met hun oplossingen. In 2015 kozen ze voor een sterke focus op ziekenhuizen en techniek intensieve gebouwen.

“Deze gebouwen hebben nood aan flexibiliteit om alle toekomstige wijzigingen mogelijk te maken en daar kunnen wij de echte meerwaarde bieden”, aldus CEO Veronique Houben.  

 

Groeien in het buitenland

In de zoektocht binnen deze niche in de ziekenhuisbouw was het al snel duidelijk dat Airdeck Building Concepts moest groeien in het buitenland. “Dat is een logische stap in onze groei. Maar hoe pak je zoiets aan als kleine KMO?”, getuigt Houben.

“Het is essentieel om je te omringen met de juiste mensen. We hebben ons georiënteerd via verschillende exportsessies van VOKA. Daardoor zijn we in contact gekomen met bedrijven die de markt in Saudi-Arabië kennen en mee helpen ontwikkelen. We hebben een stappenplan uitgewerkt en de nodige partners gevonden om de verkoop en productie van Airdeck in Saudi-Arabië te garanderen.”

 

Investeren met resultaat”

“Het voorbije anderhalf jaar heeft ons team in Hasselt een gericht engineering- en salestraject achter de rug”, vervolgt Houben.

“We hebben een volledig bouwteam stap voor stap overtuigd van de voordelen van Airdeck. Het resultaat is iets waar we als Limburgs familiebedrijf heel trots mogen op zijn. Vanuit Riyadh levert onze lokale productiepartner de komende 2 jaar ruim 350.000 m2 Airdeckvloeren voor één van de grootste ziekenhuisprojecten in het Midden-Oosten: het Special Forces Medical City (SFMC) in Jeddah. Dit is ruim 3,5 keer zo groot als het grootste project dat Airdeck tot nu toe gedaan heeft. We kunnen zonder twijfel zeggen dat dit het resultaat is van een gerichte focus en partnerships met de juiste partijen.”