Doorzoek volledige site
02 april 2018

Eclipse Wall™ van Rockfon® verbindt akoestiek en esthetiek

Illustratie | © Rockfon

De kaderloze akoestische oplossing Eclipse Wall™ van Rockfon® is uitstekend geschikt voor bureau- of ontvangstruimtes waar een goede akoestiek moet rijmen met het esthetische. Eclipse Wall is beschikbaar in vele kleuren en formaten, is eenvoudig te installeren en kan op verschillende afstanden van de muur gehangen worden, om een oneindigheid aan motieven te creëren.

Rockfon System Eclipse Wall™ is een kaderloze akoestische oplossing die in diverse geometrische vormen verkrijgbaar is. De zichtzijde van Rockfon Eclipse Wall™ is voorzien van een minimalistische rechte geschilderde kantafwerking A en is bedekt met een glad, diep mat en superwit geverfd vlies met antistatische eigenschappen, waardoor het product langer meegaat. De rugzijde van het wandpaneel is met een akoestisch vlies bedekt.

Rockfon System Eclipse Wall™ dient te worden bevestigd met de specifiek daarvoor ontworpen Rockfon Eclipse Wall™ ophangsets.

Er zijn twee ophangsets verkrijgbaar: een directe ophangset, voor rechtstreekse montage tegen de wand met een spouw van 15 mm tussen wand en de achterzijde van het paneel, en een getrapte ophangset waarmee een spouw van 65 mm tussen wand en achterzijde van het paneel te realiseren is. Door beide sets te combineren, worden overlappende wandpanelen mogelijk.

Dit akoestische systeem is ideaal voor ruimtes en gebouwen waar het gebruik van een traditioneel verlaagd plafond om technische redenen niet mogelijk of gewenst is (bv. bij betonkernactivering) of waar dit een esthetisch minder geslaagd resultaat zou opleveren. Het is een goede en flexibele oplossing waarmee de akoestische eigenschappen van ruimtes in bestaande gebouwen kunnen worden verbeterd.

 

Beperkingen

Wegens het risico op corrosie van de toebehoren van het ophangsysteem mag Rockfon System Eclipse Wall niet in zwembaden of in buitenomgevingen worden toegepast. Bovendien is Rockfon System Eclipse Wall niet geschikt voor gebruik in zones die aan windbelasting en tocht worden blootgesteld.

GERELATEERDE DOSSIERS