Doorzoek volledige site
03 april 2018

OMA breidt Joodse tempel in LA uit met schuin paviljoen

Rendering Audrey Imas Pavilion Illustratie | OMA New York

Architectenbureau OMA heeft het ontwerp van zijn eerste culturele gebouw in Californië onthuld. Het Audrey Irmas Pavilion is een paviljoen met schuine muren en openingen met een patroon dat een uitbreiding vormt van de Joodse Wilshire Boulevard-tempel in Los Angeles. Het paviljoen zal voorzien in verschillende multifunctionele ontmoetingsruimten.

In 2015 won OMA een wedstrijd om het paviljoen te bouwen voor de Erika J Glazer Family Campus. De campus omvat onder andere de tempel, een lagere school, een religieuze school en omvat een heel stadsblok in het Wilshire Center district.

 

Vormgeving

OMA-partner Shohei Shigematsu en zijn in New York gebaseerde team ontwierpen de schuine muren van het paviljoen zodat het wegkantelt van de aangrenzende tempel. Het bestaande gebouw werd in 1929 afgewerkt en is een voorbeeld van de neo-Byzantijnse architectuur met belangrijke eigenschappen zoals het koepelvormige dak.

Rechthoekige ramen worden in verschillende richtingen geplaatst en omkaderd door hexagonale markeringen, een decoratief detail dat aansluit bij de muurschilderingen aan de binnenkant van het bestaande gebouw.

In het gebouw zijn twee grote openingen. Een gebogen deuropening aan de straatkant en een terras aan de westkant. Een derde, kleinere glazen opening, ook aan de westkant, lijkt een tweede ingang via een binnenplaats tussen het oude en nieuwe gebouw.

 

Ontmoetingsplaatsen

In het gebouw worden drie verschillende ontmoetingsplaatsen voorzien: een hoofdzaal, een kleinere multifunctionele zaal en een verdiepte tuin. OMA zegt dat de drie zalen op elkaar gestapeld zullen worden om zo uitzichtpunten te realiseren.

De werken aan het gebouw zullen dit jaar starten en het zou openen in 2020.