Doorzoek volledige site
12 april 2018 | LIESBETH VERHULST

Vrijwilligers gezocht voor heropbouw Dominica

Illustratie | IFRC

De International Federation of Red Cross and Red Crescent societies (IFRC) is dringend op zoek naar vrijwillige architecten en ingenieurs voor een project in Dominica. IFRC werkt samen met het Dominica Red Cross om duizend daken te herstellen die beschadigd of totaal vernield zijn na de orkaan Maria in september 2017. Deze oproep bereikte ons via Birgit Vaes van IFRC, die vroeger ook actief was bij de vzw Architecten zonder Grenzen (ASFBe). 

Door de omvang van deze ramp is het momenteel onmogelijk om lokale architecten of ingenieurs te vinden. Om deze reden zijn de hulporganisaties genoodzaakt om hulp van elders in te roepen. IFRC is dus dringend op zoek naar architecten en ingenieurs die tien dagen of meer beschikbaar zijn om hen op een vrijwillige basis bij te staan met het uitvoeren van een technisch onderzoek en het opstellen van een meetstaat voor deze daken.

IFRC kan gratis verblijf aanbieden en een per diem van 150 euro per werkdag. Geïnteresseerden zouden hun eigen ticket moeten betalen en een reisverzekering nemen.

“We hebben jullie hulp hard en heel snel nodig”, laat Birgit Vaes weten vanuit Dominica. “Dominica is een heel mooi eiland, dus het kan altijd gecombineerd worden met een vakantie.”

Meer informatie kan u bekomen bij

Birgit Vaes
Shelter Delegate
Dominica Hurricane Maria
IFRC
E-mail: Birgitta.VAES@ifrc.org
Tel.:1-767-225 8549
Skype: birgit.vaes