Doorzoek volledige site
16 april 2018

Häfele Connect: Controle via app

Illustratie | © Häfele

Smart Home is al een tijd in opkomst. Apparaten zijn verbonden in netwerken en kunnen geprogrammeerd worden, licht en functies kunnen worden bediend met de afstandsbediening. Nu is er een systeem van de beslagleverancier Häfele, dat ervoor zorgt dat verlichting en meubels via de app worden bestuurd.

Met zijn app Connect wil Häfele meubels en kamers verbinden, koppelen en bedienen van verlichting en geluid, evenals elektrische aandrijvingen in meubels.

 

Loox

De basis hiervan is de voeding van het Loox-ledverlichtingssysteem, evenals een nieuwe BLE box die dankzij zijn Plug & Play systeem en een universele connectiviteit voor allerlei soorten meubels de toekomstige applicaties zeer gemakkelijk ook kunnen aansluiten. De volgende stap is om smart furniture en smart home te verbinden.

Deze uitgebreide toepassing voor alle in gebouwen toegepaste technologie is al in een geavanceerde prototype fase. 

Openen, verlichten, configureren: de Connect BLE-box maakt gebruik van de app om het pad te openen naar uw meubels, maar ook in uitgebreid kamerbeheer. Daarom is de Connect BLE-box aangesloten op de Loox-voeding en draadloos verbonden met een smartphone via Bluetooth Low Energy. Op deze manier kunnen alle elektronische meubelcomponenten via de app worden bestuurd, inclusief elektrische aandrijvingen in meubels.

 

Lichtscènes

Vandaag de dag is het al mogelijk om verlichting aan- en uit te zetten als ook te dimmen en de kleurtemperatuur en de lichte kleur in te stellen. Daarnaast kunnen verschillende lichtscènes voor verschillende gelegenheden vooraf ingesteld worden via de app. Bedienen van de geluidscomponenten in de kamer is ook onderdeel van het systeem. Op meubels kunnen TV-liften, elektrische schuifdeuren of andere elektrische aandrijvingen worden bediend met een simpele klik. 

Met de app worden extra BLE-boxen in de kamer gevonden en geïntegreerd op smartphone en tablet. Dus smart furniture is al realiteit geworden. Het systeem is ook toepasbaar op alle al bestaande Loox-systemen en zal vanaf juli beschikbaar zijn. Maar dit is niet het einde van de connectiviteit mogelijkheden. Als superieure communicator kan de in ontwikkeling zijnde Häfele's Connect Hub communiceren met de hele digitale wereld.

 

Protocollen

Het kan communiceren met bijna alle protocollen, draadloze technologieën en systemen van de meest uiteenlopende fabrikanten via Bluetooth, WIFI, KNX en andere. Het communiceert met vrijwel alles wat zendt - bijvoorbeeld met airconditioners, jaloezieën, tv-apparaten en slimme keukenapparatuur.

GERELATEERDE DOSSIERS