Doorzoek volledige site
18 april 2018

Nieuwe editie Vlaamse Renovatiedag

Illustratie | Luc Roymans

Op zondag 27 mei kunnen toekomstige verbouwers binnenstappen in 90 gerealiseerde renovaties. De Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Zoekeenarchitect.be en Ik Ga Bouwen & Renoveren, is dé gelegenheid om bijzondere verbouwingen te bezoeken en tegelijk kennis te maken met de architect achter het project.

Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken een breed scala aan stijlen. Gaande van stadswoningen en appartementen tot strakke villa’s en pittoreske verbouwingen in de dorpskern. Maar ook alles daartussenin of daarbuiten: denk maar aan een boerderij die wordt omgetoverd tot woonerf, een oud fabrieksgebouw met nieuwe woonunits, of zelfs een woonboot. Alle renovaties hebben één aspect gemeen: een ontwerper met bakken vakkennis.

De architect en de bewoners doen telkens hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 27 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

 

De Renovatiegids 2018

Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids. De Renovatiegids is nu verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 5,90 euro. Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op www.devlaamserenovatiedag.be

GERELATEERDE DOSSIERS