Doorzoek volledige site
30 mei 2018

Infrarood verwarmingspanelen laten de zon ook binnen stralen

Illustratie | © ESE
Illustratie | © ESE

Zonlicht bevat voor een deel infrarood licht type C (met lange golflengten > 10.000nm). Juist dit type licht is de basis voor alles wat groeit op aarde. Dit licht is onschadelijk en is bewezen heilzaam voor de vele levende mechanismen. De ESE-warmtepanelen verwarmen door hun unieke constructie voornamelijk met dit lange golf licht, infrarood type C, alsof het zonnetje binnen schijnt.

Het infrarood licht met een lange golflengte wordt door de ESE-verwarmingspanelen gereproduceerd: het totaal van de massa (vloer, muur, plafond en van uw meubelen en objecten) wordt zonder enig risico verwarmd op lage temperatuur (20 á 23°c) door dit infrarood licht met een lange golflengte. De panelen accumuleren de warmte, en geven deze terug aan de ruimte wat resulteert in een homogene opwarming.

 

Esthetische meerwaarde

Bovendien is er geen enkele interface zichtbaar op het apparaat. Van buitenaf lijkt het ook niet op een verwarmingstoestel. Het is immers perfect mogelijk om bijvoorbeeld een foto of schilderij op het paneel te printen. Daarmee creëren de ESE-verwarmingspanelen ook een esthetische meerwaarde.

 

Minder circulatie van stof

De panelen werken helemaal anders dan systemen die werken met convectie, zoals een warmtepomp, airconditioning, vloerverwarming, elektrische convectoren of een kachel. ESE infrarood stralingspanelen verwarmen geen lucht, maar de inhoud van de ruimte, deze geven op hun beurt hun warmte in de ruimte af, zonder luchtcirculatie.

Bij gebruik van ESE infraroodpanelen is er veel minder circulatie van stof. Het systeem is dus minder belastend voor personen met bepaalde allergieën en luchtwegklachten.

 

Besparing in installatie en verbruik

Doordat de panelen in bedrijf een hoog rendement leveren, komt u toe met minder geïnstalleerd vermogen in vergelijking met traditionele installaties. Daarnaast hebben convectiesystemen een hoger elektriciteitsverbruik. De hoogrendement infraroodpanelen van ESE verwarmen de aanwezige massa in verblijfsruimten. Hierdoor ontstaat er een klimaat in verblijfsruimten dat als zeer comfortabel wordt ervaren.

 

Eenvoudige installatie

Verwamingspanelen van ESE en hun regelingen kunnen zeer eenvoudig worden geïnstalleerd. De regelingen zijn gemakkelijk te bedienen. In elke ruimte kan de gewenste ruimtetemperatuur worden ingesteld zoals u dat gewend bent in de woonkamer. Met de klokfunctie wordt in elke ruimte de gewenste dag- en nachttemperatuur ingesteld.

De hoogrendement verwarmingspanelen hebben een optimale werking wanneer zij aan het plafond worden gemonteerd, maar kunnen ook eenvoudig aan wanden worden bevestigd. Bij wandmontage moet de maximale temperatuur van de panelen worden begrensd in verband met veiligheid.

De installatieduur wordt geschat op 1 dag voor een ruime eensgezinswoning. Afhankelijk van de woning moet de elektrische installatie in staat zijn zonder problemen het totaal van het nominaal geïnstalleerd vermogen aan ESE verwarmingspanelen te leveren. ESE kan installateurs adviseren bij het ontwerp van een optimale elektrische installatie.

GERELATEERDE DOSSIERS